Online marketingDe invloed van blogs op de vindbaarheid van je website

3 min leestijd
Wendy de Clerck

Elke week vind je hier een nieuw Nederdesign blog. Blogs waarin we onze kennis delen en waarvan we hopen dat je er iets mee kunt. Kennisdeling is niet de enige reden waarom we blogs publiceren. Je leest hier onze vier beweegredenen. 

De invloed van blogs op de vindbaarheid van je website

De online vindbaarheid van je bedrijf

Alle bedrijven willen door zoveel mogelijk mensen gevonden worden in de zoekresultaten van Google. Wanneer men gerelateerde zoekwoorden intypt, willen we het liefst op de eerste pagina staan. Nederdesign dus ook, want dit vergroot de kans op meer websitebezoekers. En hoe meer websitebezoekers, hoe groter de kans op nieuwe klanten. Met het schrijven van relevante blogartikelen oefen jij invloed uit op deze positie in de Google zoekresultaten.

Hoe meer relevante zoektermen, hoe groter de zichtbaarheid

Wanneer iemand een zoekwoord in Google intypt dat betrekking heeft op jouw bedrijf, is de kans groot dat je bedrijf vertoond wordt en hij/zij op je website terechtkomt. Hoe specifieker het zoekwoord en hoe meer content op je website, hoe groter de kans. Door te bloggen vergroot jij de content op de website. Dit betekent niet dat je maar lukraak wat moet schrijven. Kies voor een onderwerp dat past bij je bedrijf, waarop jij gevonden wilt worden en dat veel zoekvolume heeft. Of een zoekwoord veel zoekvolume heeft kun je nagaan via het zoekwoordenonderzoek. De eerste stap om aan de slag te gaan is dan ook het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Door gebruik te maken van deze zoekwoorden, zorg je voor waardevolle content die de zichtbaarheid van je website vergroot.

Kennisdeling

Vindbaarheid is belangrijk, maar wij schrijven onze blogs vooral om je te informeren met praktische tips en handige weetjes. Wij willen je informeren over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van websites, webshops, webapplicaties en online marketingkanalen. Wij leveren diensten en hebben er baat bij dat je goed geïnformeerd bent. Verkoop jij een product, bijvoorbeeld kaas? Hoe leuk is het dan om bijpassende wijnen te delen in een blogartikel. Je geeft bezoekers op deze manier een leuk artikel om te lezen en advies waarmee ze iets kunnen.

Deze interessante content heeft bovendien een gunstig effect op de zoekmachineoptimalisatie van je website.

Blogs bieden linkmogelijkheden naar andere landingspagina’s

Wanneer je een blog toevoegt aan de website biedt dat mogelijkheden om te linken naar andere landingspagina’s. Zo schreven wij eerder een blog over  “de social mediastrategie, hoe maak je een contentkalender en wat zijn de social media-afmetingen van afbeeldingen?” Drie blogs over social media die elkaar perfect opvolgen. In het tweede blog “Maak je contentkalender met het Help=Hub-Hero model” linken we naar het eerste blog “Zo maak je een social mediastrategie”. En in dit blogartikel linken we dus ook naar deze eerder geschreven blogs.

Daarmee helpen we jou om direct de relevante informatie te lezen, maar hiermee vergroten we ook de zichtbaar van de Nederdesign-website. Linkbuilding is namelijk ook een van de SEO-ranking factoren.

‚ÄčBlogartikelen delen op platformen

Persoonlijk maken wij hier geen gebruik van, maar het is wel een goede manier om de vindbaarheid van je website te vergroten: het publiceren van blogs op externe websites, zoals een platform. Zorg er wel voor dat de website of platform gerelateerd is aan je producten of diensten. Plaats geen kleding op een bierplatform bijvoorbeeld.

Door in het blogartikel linkjes te plaatsen naar je eigen website vergroot je de kans op meer websitebezoekers.

Conclusie

Blogs zijn een goede manier om de vindbaarheid van je website te vergroten en bovendien je kennis te delen waardoor je ook nog eens interessant bent voor bezoekers en volgers. Weet jij niet waar te beginnen of ontbreekt het je aan tijd om blogs te schrijven? Internet-Prof Wendy helpt je graag om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.

Wendy de Clerck
Wendy de ClerckOnline marketeer

Met online marketing verbeter ik samen met ondernemers hun content om hun online vindbaarheid te vergroten.

Wil je het schrijven of plaatsen van blogs overlaten aan Nederdesign?

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant

Inhaakkalenders gebruiken voor je social media strategie?
3 min leestijd

Inhaakkalenders gebruiken voor je social media strategie?

Online marketing:We kennen het allemaal wel. Je probeert regelmatig te posten op social media maar soms mis je inspiratie. Dat is vaak het moment dat mensen grijpen naar de inhaakkalender. Toch levert dit niet altijd de social media content op die je zou willen.

Lees meer
Update: de social media afmetingen van 2023
4 min leestijd

Update: de social media afmetingen van 2023

Online marketing:Het is weer tijd voor een update over de social media afmetingen. Hier vindt je het overzicht met alle afbeeldingsafmetingen van 2023. Bekijk ze nu, zodat ook jouw social media berichten er in het nieuwe jaar tip top uitzien.

Lees meer
Google Analytics 4: de statistieken toegelicht
3 min leestijd

Google Analytics 4: de statistieken toegelicht

Online marketing:Analytics 4 is op veel gebieden anders dan het huidige Analytics Universal. In dit artikel lichten we een aantal belangrijke statistieken toe, zodat jij weet hoe je de data moet interpreteren.

Lees meer
Bekijk alle berichten