Case

Oplevering bezoekersregistratie Royal Hotels

4 min leestijd

Royal Hotels is de ideale uitvalsbasis voor zakelijke of recreatieve verblijven in de Kanaalzone tussen Gent en Terneuzen. De huiselijke hotelkamers en appartementen zijn van alle gemakken voorzien.

Oplevering bezoekersregistratie Royal Hotels

Case informatie

Klant
Royal Hotels
Oplevering
Januari 2023
Type
Webapplicatie

Ieder hotel in Nederland heeft de plicht om continu een actuele lijst te hebben van de aanwezige gasten. Omdat ze bij Royal Hotels geen papieren archief willen, hebben ze bij de internet profs gevraagd naar een digitale oplossing.

Een oriënterend gesprek

Sander Bruggeman van Nederdesign: ‘Voor we inhoudelijk aan de slag gaan willen we graag weten wie onze klant is en waar we ze precies mee kunnen helpen. Daarom starten we ieder project met een oriënterend gesprek. In dit geval kenden we Royal Hotels al, want in 2019 mochten we hun website bouwen. Aangezien de website al een paar jaar live is en een bezoekersregistratie een uitbreiding is op de huidige website gingen we opnieuw in gesprek met Jens van Royal Hotels. Welke wettelijke verplichting is er, welke gegevens hebben ze nodig van hun gasten en hoe ziet hun incheck-proces er uit? Op basis van deze informatie hebben we samen een plan gemaakt voor de bezoekersregistratie van de hotelgasten.  

Verplichte bezoekersregistratie

Royal Hotels is verplicht om de gegevens van hotelgasten bij het inchecken voor één of meerdere overnachtingen te registreren.  Het doel van de verplichte registratie is dat de hulpdiensten in geval van een calamiteit of misdrijf gebruik kunnen maken van de gegevens. Van iedere gast moet de aankomst- en vertrekdatum, naam en woonplaats en het type identiteitsbewijs dat hij of zij overlegt worden geregistreerd. Onze oplossing: een webapplicatie!

Een webapplicatie voor de bezoekersregistratie

Een webapplicatie biedt de mogelijkheid om op een eenvoudige manier gegevens te registreren en deze overzichtelijk te bekijken. Voor hotelgasten is het fijn als ze snel kunnen inchecken en daarom bouwden we een applicatie waarin de gasten hun gegevens invullen. Royal Hotels kan op het ontwikkelde dashboard alle registraties bekijken en een export maken voor de toeristenbelasting. 2 vliegen in één klap!

Inchecken via een iPad

Royal Hotels greep de nieuwe eenvoudige bezoekersregistratie aan om het complete incheck proces te moderniseren. Niet meer inchecken bij de receptiemedewerker, maar gewoon zelf via de iPad. Voor de aanschaf van de iPads deden ze ook een beroep op de internet profs van Nederdesign.

Versnelde incheck voor terugkerende bezoekers

Het hotel heeft regelmatig terugkerende gasten. Voor hen hebben we de mogelijkheid gegeven om een versnelde registratie te doorlopen. Veel gegevens van deze bezoeker zijn al bekend en hoeven niet steeds opnieuw ingevuld te worden.

De eerste ervaringen

Vier weken nadat de eerste gasten zichzelf hebben geregistreerd, hebben we een evaluatie gehouden. Jens gaf aan dat het incheck-proces een stuk sneller gaat en de gasten ervaren een betere service in het hotel. Dat is waar we het voor doen!

Op basis van de eerste ervaringen zijn er nieuwe wensen. Royal Hotels heeft regelmatige Engelstalige, Duitstalige en Franstalige gasten en dus gaan we de applicatie in deze talen beschikbaar maken. Voor grote groepen komt er een zuil met meerdere iPads, zodat ook zei snel kunnen inchecken. Tot slot voeren we nog enkele kleine verbeteringen door. Zo wordt de registratie steeds een stukje beter aldus Sander.

Ook interessant

Oplevering nieuwe website - DELTA Ride for the Roses
Oplevering Website – Maas Afbouw
2 min leestijd

Oplevering Website – Maas Afbouw

Case: Als je al bekend bent met Nederdesign is de keuze voor een nieuwe websitebouwer natuurlijk zo gemaakt. Omdat de klik er al was tussen Nederdesign en Erwin van Maas Afbouw leek de samenwerking onvermijdbaar.

Lees meer
Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo
2 min leestijd

Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo

Case: Stichting PaCo is de personeelsstichting van Elopak in Terneuzen. Jaarlijks organiseren ze meerdere evenementen voor hun deelnemers die steeds goed bezocht worden. Zo goed, dat er voor evenementen meer vraag is dan aanbod.

Lees meer
Bekijk alle berichten