Website

Hoe een webapplicatie je tijd kan besparen

4 min leestijd

Tegenwoordig hebben veel mensen standaard tijd te kort, maar is het wel nodig om zo lang met bepaalde taken bezig te zijn? Een webapplicatie kan in sommige gevallen de oplossing zijn en kan je veel werk uit handen nemen. In dit artikel leggen we je uit wat een webapplicatie voor jou kan betekenen en waar je op moet letten.

Hoe een webapplicatie je tijd kan besparen

Tijd besparen met een webapplicatie

Wat je nodig hebt om een webapplicatie te (laten) ontwikkelen, daar hebben we het al eens over gehad, maar heb je er al eens bij stilgestaan wat een webapplicatie precies voor je kan betekenen? Of je nu een eigen bedrijf hebt of in een vereniging zit, er zijn altijd taken die je veel tijd kosten terwijl dat misschien niet eens nodig is. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals het versturen van een e-mail, maar het kunnen ook werkzaamheden zijn die je veel meer tijd kosten. Bijvoorbeeld het inschrijven van een nieuw lid of het op de hoogte stellen van alle aanwezigen van je aankomende evenement. Hoe fijn zou het zijn als zulke taken (grotendeels) geautomatiseerd zouden kunnen worden?

Meer tijd voor de belangrijke dingen

Er bestaat geen lijst van alle dingen die een webapplicatie voor je kunnen beteken; simpelweg omdat iedereen andere behoeften heeft en elke situatie uniek is. Zo kan het automatiseren van een nieuwsbrief voor de één 15 uur per maand besparen, terwijl de ander hier maar 2 uur voor nodig heeft en het automatiseren hiervan helemaal niet zo belangrijk is. Het is dus belangrijk dat je kritisch kijkt naar wat je (herhaaldelijk) moet doen om alles soepel te laten verlopen en creatief nadenkt over hoe dit geautomatiseerd kan worden.

Het kan zomaar zijn dat de vereniging waar je al jaren helpt, zo hard gegroeid is waardoor je iedere week zeker tientallen uren bezig bent om mailtjes te versturen naar leden zich hebben ingeschreven voor jouw aankomende evenement. Een webapplicatie zou jou kunnen helpen om de inschrijvingen te automatiseren en – wanneer er inschrijfgeld nodig is – de betaling hiervan af te handelen. Tot slot kan de webapplicatie een overzicht te maken van alle inschrijvingen die tot nu toe zijn binnengekomen.

Een ander voorbeeld kan zijn dat jouw webshop zo hard groeit en dat je meer overzicht nodig hebt om in kaart te brengen waar de focus op moet liggen. Een webapplicatie kan je helpen inzien waar de meeste vraag naar is op specifieke tijden. Er is zo ontzettend veel mogelijk op technisch gebied, zeker administratief gezien!

In kaart brengen van tijdverslindende taken

Het is dus goed om eens een poosje bij te houden hoeveel tijd je nu werkelijk kwijt bent met verschillende taken en na te denken over creatieve oplossingen om dit te automatiseren. Dit kan je belangrijke inzichten geven over waar de focus zou kunnen liggen en waar je je tijd het beste aan kan spenderen.

Conclusie

Er zijn legio voorbeelden te bedenken in allerlei situaties, maar het belangrijkste is dat je weet welke taken je het beste zou kunnen (laten) automatiseren, zodat je meer tijd overhoudt om de belangrijkste dingen te doen. In bijna elke situatie kan een webapplicatie je veel werk uit handen nemen. Wanneer je voor jouw persoonlijke situatie wil weten hoe een webapplicatie jou kan helpen, of nieuwsgierig bent naar onze creatieve visie over webapplicaties, dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie.

Ook interessant

Wireframe, een solide basis voor je website
2 min leestijd

Wireframe, een solide basis voor je website

Website: De website ontwikkeling bij Nederdesign gaat via een structureel traject. Bij de website ontwikkeling starten we met een wireframe. Maar wat is dit precies en hoe ‘lees’ je deze?

Lees meer
Visuele hiƫrarchie
2 min leestijd

Visuele hiƫrarchie

Website: Hiërarchie is belangrijk in een website. Binnen één oogopslag moet duidelijk zijn wat het meest belangrijk is op de website. Visueel doe je dit met (tekst)grootte, kleuren en meer.

Lees meer
Iconen, musthaves op je website
5 min leestijd

Iconen, musthaves op je website

Website: Iconen zijn onderdeel van je website. Of het nu gaat over een idee op papier, een digitaal prototype of een website die live staat.

Lees meer
Bekijk alle berichten