Website

Wat kan een front-end developer betekenen voor jouw bedrijf?

4 min leestijd

Een website is een ideale manier om jouw bedrijf, producten en diensten te introduceren bij potentiële klanten. Maar hoe maak je die goede indruk? En hoe begin je überhaupt aan een nieuwe website of het updaten van een huidige website? Een front-end developer helpt je graag bij het zetten van de eerste stap. In dit artikel leggen we graag uit wat onze developer Lorenzo voor je kan betekenen en hoe we bij Nederdesign te werk gaan.

Wat kan een front-end developer betekenen voor jouw bedrijf?

Front-end development: wat is het nu precies?

In het kort is front-end development het ontwikkelen van de gebruikersomgeving van een website, webshop of webapp, met het gebruik van HTML, CSS en Javascript. Het resultaat? Een website die je als bezoeker kunt zien en waar je interactie op kunt hebben.

Stap 1: ideeën bespreken

Bij Nederdesign is de eerste stap een vrijblijvend kennismakinggesprek, waarin we graag jouw ideeën bespreken. Als ondernemer heb je waarschijnlijk al rondgekeken op het wereldwijde web en heb je elementen gezien die je aanspreken. Ons eerste advies is om deze elementen op te schrijven en aan te geven wat aanspreekt en wat je aandacht trekt.

Tijdens ons gesprek bespreken we graag jouw ideeën en de elementen die je graag terug wilt zien. Wij als Internet Profs denken graag met je mee en zullen tijdens het gesprek ook ideeën aandragen. We bespreken alle wensen, zoals bijvoorbeeld het doel van je bedrijf en website. Op basis van deze informatie kan Lorenzo aan de slag met het ontwerp. 

Stap 2: Ideeën vertalen in een websiteontwerp

Als front-end developer bij Nederdesign zet Lorenzo jouw ideeën om in een ontwerp, zodat ze visueel worden en je een beter beeld krijgt bij je eventuele nieuwe website of app. Dat is de tweede stap op weg naar een nieuwe website waarbij een front-end developer om de hoek komt kijken.

Op basis van het gesprek waarin de ideeën besproken zijn, gaat Lorenzo aan de slag met het ontwerp. Ideeën worden omgezet in een ontwerp waarbij we rekening houden met drie belangrijke voorwaarden:

  • Toegankelijkheid
    Met alle verschillende schermen en apparaten waar je de website op kunt zien, is het essentieel om de website zodanig responsief te ontwerpen zodat alles correct wordt weergegeven. Ongeacht het device van de bezoekers.
  • Prestaties
    Een website moet binnen enkele seconden laden, bij het ontwerp houden we hier rekening mee.
  • Snelle ontwikkeling
    De website wordt ontworpen met een technologie waarbij we snel aanpassingen kunnen doorvoeren. Denk aan het toevoegen van een extra contactformulier of een call-to-action button.

We presenteren het website-ontwerp vervolgens graag. Op basis van jouw feedback wordt het ontwerp eventueel nog wat aangepast en dan volgt de volgende stap: de ontwikkeling van het prototype.

Stap 3: Het prototype  

Tijdens deze stap gaat een front-end developer aan de slag met het ontwerp. Het doel van een prototype is om te controleren of het websiteontwerp ook daadwerkelijk functioneert zoals het zou moeten. Wanneer er iets niet blijkt te functioneren, kan het direct aangepast worden. Het prototype vormt de basis voor de uiteindelijk bouw van de website in het content managementsysteem van Nederdesign.

Stap 4: Het eindresultaat: een nieuwe website

Nadat de ideeën zijn omgezet in een ontwerp én het ontwerp is omgezet in een prototype, is het tijd voor de laatste stap: het bouwen van je nieuwe website. Dit is het moment waarop het werk van de front-end developer erop zit en hij het overdraagt aan de back-end developer. Op basis van het prototype gaat onze back-end developer Rob aan de slag. Hij bouwt de nieuwe website tot het punt waarop deze gevuld kan worden met content. Denk hierbij aan alle informatie die je met je klanten wil delen. Binnen Nederdesign komen hier de online marketeers om de hoek, want zij kijken graag even mee om de website zo vindbaar mogelijk te maken.

Eindresultaat: een goed functionerende website die klaar is voor gebruik!

Wil jij een nieuwe website of wil je jouw bestaande website opfrissen met een nieuwe look? Onze front-end developers helpen je graag! Neem contact met ons op om te bekijken wat wij kunnen betekenen voor jouw bedrijf.

Ook interessant

Wireframe, een solide basis voor je website
2 min leestijd

Wireframe, een solide basis voor je website

Website: De website ontwikkeling bij Nederdesign gaat via een structureel traject. Bij de website ontwikkeling starten we met een wireframe. Maar wat is dit precies en hoe ‘lees’ je deze?

Lees meer
Visuele hiërarchie
2 min leestijd

Visuele hiërarchie

Website: Hiërarchie is belangrijk in een website. Binnen één oogopslag moet duidelijk zijn wat het meest belangrijk is op de website. Visueel doe je dit met (tekst)grootte, kleuren en meer.

Lees meer
Iconen, musthaves op je website
5 min leestijd

Iconen, musthaves op je website

Website: Iconen zijn onderdeel van je website. Of het nu gaat over een idee op papier, een digitaal prototype of een website die live staat.

Lees meer
Bekijk alle berichten