Interview

Klant aan het woord - Salarisbureau Bogaard

4 min leestijd

Een persoonlijke website. Dat was wat Ranco Bogaard van Salarisbureau Bogaard graag wilde. Uit de vele bedrijven die aan Ranco voorgelegd werden, koos hij voor Nederdesign. Een leuke samenwerking, die gebaseerd is op vertrouwen. Ranco vertelt erover…

‘In augustus 2020 ben ik gestart met Salarisbureau Bogaard. Als beginnend ondernemer is het belangrijk dat je online goed vindbaar bent. Daarom plaatste ik een oproep op LinkedIn, waarin in aangaf op zoek te zijn naar een partij die mijn website kon bouwen.

Klant aan het woord - Salarisbureau Bogaard

Daadkrachtig actie ondernemen

Op deze oproep kwamen ontzettend veel reacties. Ik kom zelf uit Zeeuws-Vlaanderen en ben heel betrokken met de regio. Ik vind het dan ook prachtig (en belangrijk) dat studenten terugkomen naar Zeeuws-Vlaanderen en hier iets proberen op te zetten. Sander was ook getagd in mijn oproep en paste binnen dat plaatje. Ik ben toen verder gaan kijken: wie is die persoon? Hoe ziet zijn website eruit? Ook heb ik het portfolio bekeken. Het sprak me aan wat ze gemaakt hadden. Maar wat me het meeste aansprak, was dat Sander mij zelf een berichtje stuurde om even telefonisch kennis te maken. Niet over en weer berichtjes sturen, maar gelijk daadkrachtig de telefoon pakken. Daar hou ik van!

Professionaliteit en vertrouwen

Tijdens dat gesprek had ik gelijk een goede indruk. Ik had iemand aan de lijn die weet waar hij het over heeft. Binnen mijn vak verzorg ik de salarisadministratie voor bedrijven. Mensen leggen iets vertrouwelijks bij mij neer. Daarom vond ik dat mijn website professionaliteit en vertrouwen moest uitstralen. Bij Sander had ik het gevoel dat hij dat kon geven. Daarbij komt natuurlijk wel een bepaalde investering kijken. Ik had er ook voor kunnen kiezen om mijn website ergens anders voor een paar honderd euro te laten bouwen, maar ik wilde het gelijk goed laten doen. Geen houtje-touwtje constructie…

Heldere verwachtingen

Toen Sander en zijn team aan de slag gingen met mijn website, deden ze dat niet zomaar. Wat ze het belangrijkste vonden om te weten, was wat ik wilde bereiken met mijn website. Vanaf het begin werden er duidelijke afspraken gemaakt en waren de verwachtingen helder. Dat vind ik belangrijk als je zakendoet, of dat nu gaat om een website of om iets anders.

Planmatig en gestructureerd werken

Ik ben zelf best kritisch en heb altijd van alles in mijn hoofd, maar ik ben geen creatief persoon. Daarom vind ik de samenwerking met Nederdesign zo prettig. Ik had bepaalde ideeën en punten die ik graag terug wilde zien en zij hebben dit alles uitgewerkt tot een plan. Dit plan was doordacht en kon goed onderbouwd worden. Datzelfde geldt voor de online marketing, waar we sinds kort mee gestart zijn. Ze weten vanaf het begin al hoe ze het gaan doen en hebben een bepaald stappenplan voor zich. Ze doen niet zomaar wat en je ziet precies wat er per maand gaat gebeuren. Maar, die planning is niet in beton gegoten. Indien nodig wordt er aan gesleuteld en worden dingen naar voren gehaald. Dit planmatig en gestructureerd werken vind ik fijn.

Een persoonlijke website

Wat ik graag wilde was een persoonlijke website. Ik ben een eenmanszaak en vind het belangrijk dat mensen direct op de website kunnen zien met wie ze te maken hebben. Ik ben daar graag transparant en open in. Maar, ik ga niet graag op de foto. Sander was hier heel duidelijk in: ‘Je wilt een persoonlijke website, ik kan niet verder zonder foto’s.’ Zodoende heb ik een fotorapportage laten schieten. Op het moment zelf hebben we zoveel lol gehad en achteraf heb ik veel leuke reacties op de foto’s gekregen. Het was uit mijn comfortzone, maar ik kijk er echt met een goed gevoel op terug. En… mijn website is nu inderdaad een stuk persoonlijker.

Fijne communicatie

Het team van Nederdesign bestaat uit creatievelingen die gestructureerd en geordend werken. Afspraak is afspraak. En als er een keer iets is, wordt dat heel fijn gecommuniceerd. Je hoeft niet te gissen en weet waar je aan toe bent. Je merkt dat het een team vol ervaring is!’

Ook interessant

Klant aan het woord - Barista op Wielen
3 min leestijd

Klant aan het woord - Barista op Wielen

Interview: Met een logo en moodboard kwam Dylan van Barista op Wielen naar Nederdesign toe. Zijn vraag: het bouwen van een goed vindbare en snelle website, die gaandeweg verder geoptimaliseerd kan worden. We mochten aan de slag!

Lees meer
Klant aan het woord - Zeeuwse Gronden
3 min leestijd

Klant aan het woord - Zeeuwse Gronden

Interview: Ter gelegenheid van hun nieuwe kantoor organiseerde Zeeuwse Gronden een bourgondisch diner voor de binnenstad van Terneuzen. Een feestelijk moment! Voor de kaartverkoop en toegangsregistratie contacteerde Hanna Laport van Zeeuwse Gronden Nederdesign.

Lees meer
Klant aan het woord – VeryBest
4 min leestijd

Klant aan het woord – VeryBest

Interview: Met restjes mooie gerechten koken om zo voedselverspilling tegen te gaan. Dat is waar Stephanie Verhoek van VeryBest haar passie ligt. Maar hoe kom je tot deze recepten? Vul de ingrediënten in op haar website en er komt direct een recept uit!

Lees meer
Bekijk alle berichten