CaseOplevering: IKC De Statie

2 min leestijd
Sander Bruggeman

Eerder realiseerden de Internet Profs van Nederdesign al de website van Multifunctioneel Centrum (MFC) De Statie. Niet lang daarna volgde de webshop van het Integraal Kindcentrum (IKC) De Statie. Een mooie aanvulling!

Oplevering: IKC De Statie

Activiteiten overzichtelijk in kaart

De reden dat IKC (Integraal Kindcentrum) De Statie een webshop wilde, komt deels door de coronamaatregelen. Scholen werden voor periodes gesloten, waardoor er minder contact was met de leerlingen. Ook zitten niet alle kinderen uit Sas van Gent op de basisschool. Via de nieuwe webshop kunnen ouders en verzorgers snel zien welke naschoolse activiteiten er georganiseerd worden en kunnen ze hun kinderen direct aanmelden.

Gebruiksvriendelijk dashboard

Via de webshop kunnen ouders/verzorgers de activiteiten reserveren en gelijk afrekenen. De gebruikers van het CMS kunnen deze gegevens makkelijk beheren. Sander: ‘We hebben een apart dashboard gemaakt voor de medewerkers van het IKC. Hierin kunnen ze de activiteiten toevoegen, zien wie zich heeft aangemeld en Excellijsten exporteren. Omdat het dashboard ontzettend gebruiksvriendelijk is, konden de medewerkers hier direct mee aan de slag.’

Een webshop voor iedereen

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid… De grootste uitdaging voor de Internet Profs van Nederdesign was het gebruiksvriendelijk maken van de webshop. Sander: ‘In Sas van Gent wonen ook nieuwe Nederlanders die de taal nog niet volledig beheersen. Deze website is er ook voor hen, dus het doel was dat ook zij de website makkelijk kunnen gebruiken en zich daardoor betrokken voelen in de Sasse gemeenschap.’

Dromen over de toekomst

De website van Basisschool de Statie zelf is nog niet aangepakt, deze valt onder de vlag Elevantio, een regionale onderwijsorganisatie in Zeeuws-Vlaanderen. Sander: ‘Misschien mogen we daar ooit voor aan de slag, dat zou ons ontzettend leuk lijken!’

Sander Bruggeman
Sander BruggemanEigenaar

Met websites en online marketing ondersteun ik ondernemers met het vergroten van hun online zichtbaarheid.

Ook samenwerken?

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant

Oplevering: Barista op Wielen
3 min leestijd

Oplevering: Barista op Wielen

Case:Gasten op beurzen, evenementen en bruiloften voorzien van een heerlijk bakje koffie en allerlei andere koffiespecialiteiten. Dat is wat opgeleid barista Dylan van Overmeire van Barista op Wielen het liefste doet!

Lees meer
Oplevering VeryBest
3 min leestijd

Oplevering VeryBest

Case:Lekker eten van een 'restje' in je koelkast, het kan met de recepten van VeryBest. Voer je ingrediënt in op de website en er komt altijd een heerlijk gerecht uit.

Lees meer
Oplevering: Zeeland Boten
3 min leestijd

Oplevering: Zeeland Boten

Case:Varen draait vooral om genieten. Dat weten ze bij Zeeland Boten als geen ander. Daarom nemen ondernemers Stefan en Daan met plezier jouw zorgen uit handen. Een boot kopen, leasen of stallen, het kan allemaal bij hun bedrijf in Middelburg.

Lees meer
Bekijk alle berichten