Case

Oplevering: PV InBalanZ

2 min leestijd

Nederdesign kreeg de mooie opdracht om voor PV InBalanz een nieuwe website te bouwen. En niet zomaar een mooie website, maar eentje die ook zeer functioneel is met een uitgebreid systeem erachter…

Oplevering: PV InBalanZ

Case informatie

Klant
PV InBalanz
Oplevering
Steptember 2020
Type
Webapplicatie

Volledig ontzorgen door procesgestuurde applicaties

Om het bestuur van de personeelsvereniging te ontzorgen heeft Nederdesign een systeem gebouwd aan de achterkant van de website. Zo kunnen alle leden zich eenvoudig aanmelden voor activiteiten, dit met de combinatie van hun personeelsnummer en postcode. Afrekenen? Dat kan direct met iDeal. Is de activiteit reeds volgeboekt? Dan sluit deze automatisch. De mensen die te laat zijn om zich aan te melden kunnen zich op de wachtlijst zetten. Mocht er een plekje vrijkomen, dan worden ze hiervan op de hoogte gebracht. De afgelopen jaren heeft Nederdesign veel ervaring opgedaan in het bouwen met procesgestuurde applicaties. Van aanmeldingen tot betalingen, van bevestigingen tot Excel exports. Hierdoor kon Nederdesign de website van PV InBalanZ volledig naar wens maken.

Gebruiksvriendelijk voorop

Nederdesign werd erg vrij gelaten in de look-and-feel van de website. Een mooie uitdaging! Mede omdat de website naast aantrekkelijk, ook gebruiksvriendelijk moet zijn. Sander: ‘Over de gebruiksvriendelijkheid hebben we flink zitten sparren. We kregen namelijk van het bestuur te horen dat veel medewerkers niet snapten hoe ze zich konden aanmelden op de vorige website. Dit wilden we natuurlijk voorkomen op de nieuwe website. Daarom hebben we de website uitgewerkt volgens het KISS-systeem: keep it simple and stupid. We hebben gekozen voor duidelijke kleuren: bij groen is aanmelden mogelijk, bij oranje is er een wachtlijst, bij rood is de aanmelding gesloten en grijs staat voor niet beschikbaar. Ook de aanmelding met de combinatie van postcode en personeelsnummer is erg gebruiksvriendelijk.’ Hierdoor hoeft het bestuur enkel nog het evenement aan te maken via het dashboard. Vervolgens is het achterover leunen en toekijken hoe de leden zich aanmelden en betalen. Zodra de aanmelding gesloten is, kunnen ze eenvoudig een Excel-lijst uitdraaien met alle deelnemers. Handig!

Ook interessant

Oplevering nieuwe website - DELTA Ride for the Roses
Oplevering Website – Maas Afbouw
2 min leestijd

Oplevering Website – Maas Afbouw

Case: Als je al bekend bent met Nederdesign is de keuze voor een nieuwe websitebouwer natuurlijk zo gemaakt. Omdat de klik er al was tussen Nederdesign en Erwin van Maas Afbouw leek de samenwerking onvermijdbaar.

Lees meer
Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo
2 min leestijd

Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo

Case: Stichting PaCo is de personeelsstichting van Elopak in Terneuzen. Jaarlijks organiseren ze meerdere evenementen voor hun deelnemers die steeds goed bezocht worden. Zo goed, dat er voor evenementen meer vraag is dan aanbod.

Lees meer
Bekijk alle berichten