Maak jouw webapplicatie slimmer met koppelingen

28 april 20213 minuten leestijd

We hebben al eerder uitgelegd wat een webapplicatie is én we hebben je tips gegeven voor verbetering van je webapplicatie. Maar wist je al dat je je webapplicatie makkelijk uit kan breiden en slimmer kunt maken door hem te koppelen met andere applicaties?

Een koppeling. Wat is dat?

Een koppeling is een manier van communiceren waarbij meerdere systemen onderling met elkaar in verbinding staan. Om gebruik te kunnen maken van een koppeling is het belangrijk dat je website of webapp zoveel mogelijk automatisch werkt. Redenen om met koppelingen te werken? Die zijn er genoeg. Misschien wil je dat je bestellingen automatisch in je beheerssysteem worden verwerkt. Of dat een bestelling na het plaatsen meteen in je boekhoudsysteem wordt geplaatst. Of dat er reviews getoond worden op de productpagina. In deze gevallen wordt er zeer waarschijnlijk gebruik gemaakt van een koppeling.

Universeel en uitbreidbaar

Het maakt je webapplicatie dus uitbreidbaar! Heb je een webshop en wil je laten zien hoe lang het duurt voordat een product (wat momenteel niet op voorraad is) geleverd kan worden? Dan kan het systeem waarmee je met je leverancier communiceert je waarschijnlijk van die informatie voorzien. Vervolgens kan de leverdatum in je webshop getoond worden. Vele systemen werken op deze manier.

Veiligheid

Natuurlijk is het bij iedere automatiseringstaak belangrijk dat er alleen toegang is tot de gegevens die ook daadwerkelijk mogen worden ingezien. Daarom is het nodig dat beide systemen weten wie er gebruik maakt van de koppeling. Meestal wordt hiervoor gebruikt gemaakt van een sleutel. Deze kan je meestal zelf regelen bij de maatschappij die de betreffende dienst levert. Bijvoorbeeld je betalingsprovider, een reviewbedrijf of social media platform. Deze sleutel is uniek en werkt alleen op jouw website of webapplicatie.  

Hoe kan ik mijn webapplicatie uitbreiden?

Zit je er over te denken om een betalingssysteem aan je website te koppelen, zodat je je diensten ook online kan verkopen? Dan zal je zeker gebruik moeten maken van een API-koppeling, dit om betalingsverzoeken te kunnen versturen naar de instantie die dit zal verzorgen. Vervolgens krijg je van hen een seintje of de betaling wel of niet is gelukt. De documentatie van deze instantie zal je verder helpen om te bekijken hoe je dit goed en veilig kan doen.

Hulp nodig bij het instellen van de API-koppeling? Of werkt jouw website of webapp nog niet automatisch? De internet profs van Nederdesign helpen je graag verder! Neem gerust eens vrijblijvend contact op.

Jouw boekhoudpakket koppelen?

Sander Bruggeman

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant:

De online marketingontwikkelingen van 2022
11 januari 20224 minuten leestijd

De online marketingontwikkelingen van 2022

2022 is van start gegaan en ook op online marketinggebied zijn er een aantal nieuwe trends en ontwikkelingen. We lichten graag een aantal belangrijke ontwikkelingen toe.

Lees meer
Goede voornemens: welke doelen stel jij voor jouw website?
4 januari 20223 minuten leestijd

Goede voornemens: welke doelen stel jij voor jouw website?

Aan het begin van het nieuwe jaar bruisen we van de goede voornemens. Een gezonder leven, de kerstkilo’s kwijtraken en stoppen met roken zijn de meest bekende. Maar welke voornemens heb je met jouw website? Welke doelen wil jij behalen in 2022?

Lees meer
Remarketing. Wat is het en hoe gebruik je het?
21 december 20214 minuten leestijd

Remarketing. Wat is het en hoe gebruik je het?

Remarketing is een manier om contact te leggen met websitebezoekers die nog geen aanvraag of aankoop hebben gedaan. Op een slimme manier probeer je ze te overtuigen toch tot aankoop of aanvraag over te gaan. Lees hier alles over remarketing.

Lees meer