Maak jouw webapplicatie slimmer met koppelingen

28 april 20213 minuten leestijd

We hebben al eerder uitgelegd wat een webapplicatie is én we hebben je tips gegeven voor verbetering van je webapplicatie. Maar wist je al dat je je webapplicatie makkelijk uit kan breiden en slimmer kunt maken door hem te koppelen met andere applicaties?

Een koppeling. Wat is dat?

Een koppeling is een manier van communiceren waarbij meerdere systemen onderling met elkaar in verbinding staan. Om gebruik te kunnen maken van een koppeling is het belangrijk dat je website of webapp zoveel mogelijk automatisch werkt. Redenen om met koppelingen te werken? Die zijn er genoeg. Misschien wil je dat je bestellingen automatisch in je beheerssysteem worden verwerkt. Of dat een bestelling na het plaatsen meteen in je boekhoudsysteem wordt geplaatst. Of dat er reviews getoond worden op de productpagina. In deze gevallen wordt er zeer waarschijnlijk gebruik gemaakt van een koppeling.

Universeel en uitbreidbaar

Het maakt je webapplicatie dus uitbreidbaar! Heb je een webshop en wil je laten zien hoe lang het duurt voordat een product (wat momenteel niet op voorraad is) geleverd kan worden? Dan kan het systeem waarmee je met je leverancier communiceert je waarschijnlijk van die informatie voorzien. Vervolgens kan de leverdatum in je webshop getoond worden. Vele systemen werken op deze manier.

Veiligheid

Natuurlijk is het bij iedere automatiseringstaak belangrijk dat er alleen toegang is tot de gegevens die ook daadwerkelijk mogen worden ingezien. Daarom is het nodig dat beide systemen weten wie er gebruik maakt van de koppeling. Meestal wordt hiervoor gebruikt gemaakt van een sleutel. Deze kan je meestal zelf regelen bij de maatschappij die de betreffende dienst levert. Bijvoorbeeld je betalingsprovider, een reviewbedrijf of social media platform. Deze sleutel is uniek en werkt alleen op jouw website of webapplicatie.  

Hoe kan ik mijn webapplicatie uitbreiden?

Zit je er over te denken om een betalingssysteem aan je website te koppelen, zodat je je diensten ook online kan verkopen? Dan zal je zeker gebruik moeten maken van een API-koppeling, dit om betalingsverzoeken te kunnen versturen naar de instantie die dit zal verzorgen. Vervolgens krijg je van hen een seintje of de betaling wel of niet is gelukt. De documentatie van deze instantie zal je verder helpen om te bekijken hoe je dit goed en veilig kan doen.

Hulp nodig bij het instellen van de API-koppeling? Of werkt jouw website of webapp nog niet automatisch? De internet profs van Nederdesign helpen je graag verder! Neem gerust eens vrijblijvend contact op.

Jouw boekhoudpakket koppelen?

Sander Bruggeman

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant:

Aan de slag met conversieoptimalisatie
4 mei 20214 minuten leestijd

Aan de slag met conversieoptimalisatie

Vrijwel iedere website bestaat met een reden en heeft dus een doel. Dit kan het verzamelen van nieuwsbriefinschrijvingen zijn, het ontvangen van offerte-aanvragen of de verkoop van producten. Lees hier hoe je meer doelen behaalt met jouw website!

Lees meer
Wat is een meta-title en meta-description?
20 april 20214 minuten leestijd

Wat is een meta-title en meta-description?

De meta-title en de meta-description, het klinkt heel technisch en ingewikkeld, maar dat valt best mee. Het zijn namelijk de titel en de omschrijving van je pagina. Hoe je een goede titel en omschrijving invult? We leggen het je uit.

Lees meer
7 tips om je bedankpagina te optimaliseren
13 april 20215 minuten leestijd

7 tips om je bedankpagina te optimaliseren

Wat staat er op jouw bedankpagina? Iets zoals ‘bedankt voor je bestelling’ of ‘bedankt voor het invullen’? Zonde… maar geen schande, want ongeveer 99% van de bedankpagina’s bestaat uit deze standaardzinnen. Hoog t

Lees meer