Maak jouw webapplicatie slimmer met koppelingen

28 april 20213 minuten leestijd

We hebben al eerder uitgelegd wat een webapplicatie is én we hebben je tips gegeven voor verbetering van je webapplicatie. Maar wist je al dat je je webapplicatie makkelijk uit kan breiden en slimmer kunt maken door hem te koppelen met andere applicaties?

Een koppeling. Wat is dat?

Een koppeling is een manier van communiceren waarbij meerdere systemen onderling met elkaar in verbinding staan. Om gebruik te kunnen maken van een koppeling is het belangrijk dat je website of webapp zoveel mogelijk automatisch werkt. Redenen om met koppelingen te werken? Die zijn er genoeg. Misschien wil je dat je bestellingen automatisch in je beheerssysteem worden verwerkt. Of dat een bestelling na het plaatsen meteen in je boekhoudsysteem wordt geplaatst. Of dat er reviews getoond worden op de productpagina. In deze gevallen wordt er zeer waarschijnlijk gebruik gemaakt van een koppeling.

Universeel en uitbreidbaar

Het maakt je webapplicatie dus uitbreidbaar! Heb je een webshop en wil je laten zien hoe lang het duurt voordat een product (wat momenteel niet op voorraad is) geleverd kan worden? Dan kan het systeem waarmee je met je leverancier communiceert je waarschijnlijk van die informatie voorzien. Vervolgens kan de leverdatum in je webshop getoond worden. Vele systemen werken op deze manier.

Veiligheid

Natuurlijk is het bij iedere automatiseringstaak belangrijk dat er alleen toegang is tot de gegevens die ook daadwerkelijk mogen worden ingezien. Daarom is het nodig dat beide systemen weten wie er gebruik maakt van de koppeling. Meestal wordt hiervoor gebruikt gemaakt van een sleutel. Deze kan je meestal zelf regelen bij de maatschappij die de betreffende dienst levert. Bijvoorbeeld je betalingsprovider, een reviewbedrijf of social media platform. Deze sleutel is uniek en werkt alleen op jouw website of webapplicatie.  

Hoe kan ik mijn webapplicatie uitbreiden?

Zit je er over te denken om een betalingssysteem aan je website te koppelen, zodat je je diensten ook online kan verkopen? Dan zal je zeker gebruik moeten maken van een API-koppeling, dit om betalingsverzoeken te kunnen versturen naar de instantie die dit zal verzorgen. Vervolgens krijg je van hen een seintje of de betaling wel of niet is gelukt. De documentatie van deze instantie zal je verder helpen om te bekijken hoe je dit goed en veilig kan doen.

Hulp nodig bij het instellen van de API-koppeling? Of werkt jouw website of webapp nog niet automatisch? De internet profs van Nederdesign helpen je graag verder! Neem gerust eens vrijblijvend contact op.

Jouw boekhoudpakket koppelen?

Sander Bruggeman

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant:

Klanten binnenhalen via LinkedIn: 6 tips
8 juni 20214 minuten leestijd

Klanten binnenhalen via LinkedIn: 6 tips

LinkedIn. Het is dé plaats om je bedrijf te promoten, professionele diensten aan te bieden, content te publiceren en een nieuwe baan of medewerker te vinden. Maar hoe werf je klanten via LinkedIn? We delen 6 tips en tricks met je!

Lees meer
Vier tips en een checklist voor een goede 404 pagina
1 juni 20213 minuten leestijd

Vier tips en een checklist voor een goede 404 pagina

Je bent ze ongetwijfeld al eens tegengekomen: 404 pagina’s. Pagina’s die niet werken en waar je de mededeling krijgt: 404 Not Found. Balen voor de bezoeker, maar een kans voor jou! Met deze tips houd je de bezoekers op je website.

Lees meer
Dit is hoe je je bedankpagina meetbaar maakt in Analytics
25 mei 20215 minuten leestijd

Dit is hoe je je bedankpagina meetbaar maakt in Analytics

Meten is weten en dat geldt zeker voor de doelstelling van je website. Met deze tips stel jij de conversiemeting van je bedankpagina’s in en weet je hoeveel conversies je behaalt.

Lees meer