SEO: Zoekmachineoptimalisatie rankt jouw website hoger in Google

Zoekmachineoptimalisatie of SEO is de manier om ervoor te zorgen dat jouw potentiële klanten op jouw website terecht komen. Onder SEO verstaan we alle activiteiten die bijdragen aan een betere vindbaarheid in Google. Dit gaat verder dan enkel het schrijven van de juiste teksten. Hulp nodig bij SEO?

Ontvang een offerte Kennismaken?

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie of in het Engels Search Engine Optimization (SEO) is een verzamelnaam voor alle processen die de organische vindbaarheid van een webpagina optimaliseren in een zoekmachine.  Simpel gezegd is het op de juiste manier inrichten van een webpagina zodat deze door Google en andere zoekmachines op de juiste manier opgepakt wordt.

Wat is SEO?

Waarom SEO een belangrijk onderdeel is van online marketing

Er zijn iedere dag miljoenen personen die Google en Bing gebruiken om antwoorden of oplossingen te vinden voor hun problemen. Als jouw product of dienst het antwoord of de oplossing is, dan wil je natuurlijk dat jouw klanten je kunnen vinden. Maar je bent niet de enige, andere websites concurreren om op dezelfde zoektermen gevonden te worden. Door te investeren in SEO zorg je ervoor dat jouw pagina als ‘waardevoller’ wordt gezien door de zoekmachine.

Waarom SEO een belangrijk onderdeel is van online marketing

SEO uitbesteden?

Zoekmachineoptimalisatie is continu aan het veranderen. Zoekmachines optimaliseren regelmatig hun algoritme om hun dienst nog relevanter te maken voor de gebruiker. Hierdoor is het hebben van een relevante website alleen niet meer voldoende. Het gaat verder dan alleen het kiezen van de juiste zoekwoorden en het schrijven van een passende tekst.

Zoekmachine optimalisatie is voor velen een fulltime baan. Door SEO uit te besteden aan een specialist kunt u de focus leggen op ondernemen.

Vraag een offerte aan
SEO uitbesteden?

Wat valt er onder onze SEO strategie

We bieden het volledige scala aan zoekmachine optimalisatie technieken aan. We kunnen ondersteuning bieden in alle onderdelen of een aantal hiervan. Bij Nederdesign valt onder SEO:

  • Zoekwoordenonderzoek
  • Technische optimalisatie voor SEO
  • Linkbuilding
  • Contentoptimalisatie en copywriting
  • SEO analyse
Wat valt er onder onze SEO strategie

Technische optimalisatie voor SEO

Omdat een zoekmachine aangestuurd wordt door algoritmes en techniek is er bij zoekmachineoptimalisatie meer van belang dan enkel de zichtbare SEO. Achter de schermen zijn er tal van technische zaken die invloed hebben op jouw posities in Google. Door scans uit te voeren herkennen we verbeteringen voor de website.

Technische optimalisatie voor SEO

SEO en het belang van linkbuilding

Je kunt nog zo’n goede tekst hebben die perfect overeenkomt met de juiste zoekwoorden en nog steeds niet bovenaan staan. Dan kan het dat er qua linkbuilding nog wat te halen valt. Met linkbuilding creëer je signalen in Google waardoor jouw website als relevanter wordt gezien. Door backlinks te bouwen naar jouw website krijgt jouw pagina een zwaardere weging in de zoekresultaten. 

SEO en het belang van linkbuilding

Content optimalisatie en copywriting voor SEO

Dit is misschien het meest bekende onderdeel van SEO, het schrijven en optimaliseren van teksten op de website voor de zoekmachine. Als je een website publiceert doe je dit met een overkoepelend doel. De pagina’s op jouw website hebben hierin een ondersteunende functie. Met de juiste copywriting zorgen we ervoor dat jouw website goed gevonden wordt.

Content optimalisatie en copywriting voor SEO

SEO analyse en verbeteren

Om de waarde van de SEO activiteiten te meten is het belangrijk om resultaten bij te houden en te analyseren. Met verschillende tools houden we jouw posities bij in Google, meten we de waarde van backlinks en signaleren we optimalisaties. Zo blijven we toewerken naar een verbetering van jouw posities.

Benieuwd naar jouw groei mogelijkheden?

Benieuwd naar jouw groei mogelijkheden?

Vraag vandaag gratis advies aan. Met het resultaat kan jij aan de slag om je online marketing te verbeteren, of laat ons jou helpen!

  •  Concrete punten waar jij direct mee aan de slag kan
  •  Inzicht in de positie en de kwaliteit van jouw website
  •  Beter vindbaar worden in Google
  •  Betere resultaten behalen met jouw website

Gratis advies

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Opmerkingen