Werkwijze

Wij werken volgens de SCRUM methode: een effectieve en flexibele manier om websites en webshops te ontwikkelen. Deze projectmethode is zeer succesvol en geeft een snel en doeltreffend resultaat voor onze klanten. Direct vanaf het begin bent u als klant betrokken bij de ontwikkeling. Er ontstaat een creatief proces, waarbij u continu kunt bijsturen wanneer u tot nieuwe inzichten komt of de marktomstandigheden veranderen. Scroll naar beneden en ontdek de voordelen van onze werkwijze.

Het opstellen van de visie

U heeft een eigen visie op uw internetproject. Deze visie is het belangrijkste element van het gehele project. De visie bepaald of uw project gaat slagen. Uw visie wordt onze leidraad. Aan uw visie gaan wij iedere functionaliteit die ontwikkeld wordt spiegelen. 

Wij vertalen uw visie in vier vragen: Wie gaat uw product kopen? In welke behoeften van uw klant voorziet het product? Welke kritieke elementen heeft het product? Wat zijn uw unique selling points?

Het antwoord op deze vier vragen is de basis van uw internetproject. Daarna begint de tweede stap: het bepalen van de functionaliteiten.

Het bepalen van de functionaliteiten

Aan de hand van uw visie gaan we aan de slag met uw wensen en eisen. We gaan alle functionaliteiten inventariseren die ontwikkeld kunnen worden. Hoewel dit eenvoudig klinkt, kan het opstellen van een lijst met functionaliteiten best lastig zijn. Geen nood, wij helpen u hierbij!

De functionaliteiten zetten we op de backlog. Op de backlog staan uw wensen en eisen, waarbij ieder item steeds voldoet aan een aantal criteria. Zo moet het onafhankelijk van een andere wens te ontwikkelen zijn, kunnen we bepalen hoeveel tijd de ontwikkeling kost en weet u welke waarde deze wens vertegenwoordigd. 

Het helpt om een wens te schrijven volgens een format. Hierdoor worden we beide geprikkeld na te denken over de functionaliteiten van de applicatie. Iedere functionaliteit gaat uit van een reden (gebaseerd op de visie), gaat uit van een bepaalde rol en beschrijft een functionaliteit: Omdat [reden], wil ik als [rol] de [functionaliteit].

Het opstellen van de projectplanning

De planning geeft een ruwe schatting van het verloop van uw project. We willen flexibel zijn. Snel kunnen schakelen en reageren op ontwikkelingen die u ziet in de markt. Op basis van uw wensen op de backlog gaan we aan de slag met uw project. De wensen die voor u het meeste waard zijn, krijgen de hoogste prioriteit. 

Iedere twee weken leveren wij een nieuwe versie op van uw project. Deze versie is productiegereed en afgetest door onze developers. Tijdens deze afspraak krijgt u de voortgang te zien. We bepalen samen welke wensen van de backlog in de volgende release opgenomen worden. Deze twee-wekelijkse cyclus noemen wij sprints. Hiermee zijn wij flexibel en kunnen we inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.