Website

Essentieel: onderhoud van je website

2 min leestijd

Een website is niet meer weg te denken wanneer je een eigen bedrijf hebt. Op je website presenteer je jouw producten en diensten aan potentiële klanten. Het is in essentie de ruggengraat van de online zichtbaarheid van jouw bedrijf. Net als elke machine met bewegende onderdelen, is er regelmatig onderhoud nodig om een optimale werking en veiligheid te kunnen (blijven) garanderen. In dit blog vertellen we je waarom het essentieel is om regelmatig onderhoud uit te voeren.

Essentieel: onderhoud van je website

Een vlekkeloze gebruikerservaring

Een website zonder fouten, mét een frisse uitstraling, is kritiek voor een positieve gebruikerservaring. Websites worden steeds complexer en de verwachtingen van gebruikers worden steeds hoger. Door ervoor te zorgen dat je website up-to-date is, help je gebruikers betrokken en tevreden te houden. Het posten van nieuwe content en het regelmatig updaten van producten of diensten helpt hierbij.

Onderhouden van gebruikersvertrouwen

Het ontwerp van jouw website zorgt vaak voor een eerste indruk bij gebruikers. Een slecht onderhouden website kan deze eerste indruk en vervolgens de reputatie van jouw bedrijf schaden. Een geoptimaliseerde website verbetert de gebruikerservaring en zorgt voor meer verkeer op je website. Daarnaast geeft een goed onderhouden website een goede reflectie van je bedrijf haar kernwaarden.

Verminderde kans op fouten

Heb je een nieuwe website? Dan is het gebruikelijk om enkele fouten tegen te komen zoals missende afbeeldingen, kapotte links en onvolledige informatie. Maar dit soort fouten doen je website er onprofessioneel en slordig uitzien. Met regelmatig onderhoud door een webdesigner zorg je voor een foutloze website.

Verbeterde zoekmachineprestaties

Als je je website niet regelmatig van onderhoud voorziet, dan kan het gebeuren dat je minder hoog scoort bij zoekresultaten in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Hoe lager je positie in de zoekresultaten, hoe meer kans op verkopen die niet plaatsvinden. Voorkom dus dat je kleine problemen op je website negeert. Deze problemen kunnen uiteindelijk voor grote financiële verliezen zorgen.

Het bijhouden van een blog bijvoorbeeld is een goede manier om verkeer op je website te genereren en het regelmatig posten van inhoud laat Google zien dat je website relevante informatie bevat. Dit zorgt ervoor dat je hoger verschijnt in zoekresultaten dat leidt tot potentiële bezoekers en klanten op je website. Door ervoor te zorgen dat je investeert in inhoudelijke content die regelmatig wordt geüpdatet, zal je positie in zoekmachines constant worden bijgewerkt. Als je naast blogs ook video’s, infographics of andere types content gebruikt, en deze eventueel deelt op sociale media, kun je de website hoger laten scoren in zoekmachines.

Een hogere websitesnelheid

Lange laadtijden op websites zorgen ervoor dat gebruikers hun winkelmandje al achterlaten voordat het überhaupt gevuld is. Vele aspecten van je website kunnen ervoor zorgen dat deze traag is, bijvoorbeeld de grootte van je bestanden.

Door je website te optimaliseren, inclusief de software-installatie up-to-date houden en het opschonen van afbeeldingen en mediabestanden, zorg je ervoor dat je gebruikers snel toegang hebben tot je website. Een trage website is onprofessioneel, slordig en kost je verloren conversies.

Verbeterde veiligheid

Door onderhoud uit te voeren aan je website zorg je ervoor dat je kritieke veiligheidsrisico’s een stap voor bent. Ook beschermt het je website tegen potentiële hackpogingen en onbevoegde toegang. Onderhoud is noodzakelijk! Een paar tips:

  • Maak gebruik van sterke wachtwoorden en vervang deze regelmatig. Gebruik voor verschillende platformen verschillende wachtwoorden.
  • Update je software wekelijks of maandelijks zodat gebruik gemaakt kan worden van de laatste nieuwe mogelijkheden van de software.
  • Check alle pagina’s op je website en dicht eventuele gaten. Update oude plug-ins zodat deze geen risico vormen op je website.

Conclusie

Onderhoud is nodig om je website vlot en foutloos te laten draaien. Het beschermt je website tegen veiligheidsrisico’s en bedreigingen van buitenaf.

Is jouw website up-to-date? Of heb jij het onderhoud van je website al een tijdje laten stilstaan? Wij kunnen dit verhelpen en samen met jou werken aan een regulier onderhoud schema. Laat het ons weten, we helpen je graag!

Ook interessant

Wireframe, een solide basis voor je website
2 min leestijd

Wireframe, een solide basis voor je website

Website: De website ontwikkeling bij Nederdesign gaat via een structureel traject. Bij de website ontwikkeling starten we met een wireframe. Maar wat is dit precies en hoe ‘lees’ je deze?

Lees meer
Visuele hiërarchie
2 min leestijd

Visuele hiërarchie

Website: Hiërarchie is belangrijk in een website. Binnen één oogopslag moet duidelijk zijn wat het meest belangrijk is op de website. Visueel doe je dit met (tekst)grootte, kleuren en meer.

Lees meer
Iconen, musthaves op je website
5 min leestijd

Iconen, musthaves op je website

Website: Iconen zijn onderdeel van je website. Of het nu gaat over een idee op papier, een digitaal prototype of een website die live staat.

Lees meer
Bekijk alle berichten