WebsiteEen webapplicatie laten ontwikkelen. Wat heb je nodig?

3 min leestijd
Rob van den Berge

Je hebt al een poosje een idee in je hoofd… Je wilt informatie geven, altijd bereikbaar zijn en mensen de mogelijkheid geven om 24/7 van je diensten gebruik te maken. Of misschien wil je wel een webshop openen, zodat je nog wat kan bijverdienen met je hobby. Een webapplicatie dus! Maar, hoe pak je dit aan?

Een webapplicatie laten ontwikkelen. Wat heb je nodig?

In eerdere blogs vertelden we je al over webapplicaties. We vertelden je bijvoorbeeld wat het precies is, we gaven je tips om je webapplicatie te verbeteren én we legden je uit hoe je jouw webapplicatie slimmer maakt. Maar wat heb je nu precies nodig om een webapplicatie te laten ontwikkelen? We lichten het toe in dit artikel.

Wat is je idee?

Jouw idee is een van de belangrijkste dingen om goed over na te denken. Degene die jouw webapplicatie gaat ontwikkelen zal je ongetwijfeld vragen wat je met jouw idee wilt bereiken. Het kan zijn dat je meer omzet wil generen in een al bestaande onderneming of dat je offertes wil laten automatiseren. Of misschien wil je mensen wel gewoon laten weten dat je benaderbaar bent om diensten te verlenen. Zorg dus dat je uit kan leggen wat je wilt én waarom dat belangrijk voor je is.

Waar loop je tegenaan?

Je idee is waarschijnlijk gekomen doordat je ergens tegen aanloopt. Je wilt dat mensen elk moment van de dag gebruik kunnen maken van je diensten. Of je wilt producten leveren zonder dat mensen naar je toe hoeven te komen. Dit probleem oplossen is waar alles om draait. Leg dit dus voor aan de ontwikkelaar van jouw applicatie zodat hij of zij snapt wat het probleem is.

Wie gaan je applicatie gebruiken?

Het is voor de applicatieontwikkelaar belangrijk om te weten wie er gebruik gaat maken van jouw webapplicatie. Dus: wie is jouw doelgroep? Kinderen? Techneuten? Hobbyisten? Een webapplicatie zal er anders uitzien en zal anders werken afhankelijk van jouw doelgroep.

Welke eisen heb je?

Wanneer je jouw idee helemaal hebt uitgewerkt, dan is het goed een lijst met eisen op te stellen waarin je opneemt waar de applicatie van voorzien dient te zijn. Deze eisen zullen één voor één doorgenomen worden om te bepalen of ze reëel én relevant zijn.

Creatief proces

Een webapplicatie begint blanco. Voor bijna elk probleem is een (creatieve) oplossing. Omdat elk probleem anders is, zal ook iedere webapplicatie anders zijn. Voordat de ontwikkeling start, zal al duidelijk worden welke dingen wel en niet haalbaar zijn. Sta dus open voor meerdere oplossingen. Want het ontwikkelen van een applicatie is veelal een creatief proces en vaak is er meer dan één oplossing.

Conclusie

Wanneer je je idee over kan brengen naar de ontwikkelaar, dan ben je al een heel eind. Alle bovenstaande punten kunnen je helpen om je idee inzichtelijker te maken, maar natuurlijk zal de ontwikkelaar nog veel meer vragen stellen. Het kan lonen om deze punten mee te nemen naar een vrijblijvend gesprek met de ontwikkelaar van je voorkeur, zodat hij of zij snel een goed beeld krijgt van jouw ideeën en wensen.

Wil jij sparren over jouw webapplicatie of wil je er een laten ontwikkelen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Rob van den Berge
Rob van den BergeBack-end developer

Met het bouwen van de functionaliteiten van de website ondersteun ik ondernemers en bouwen wij samen een website die past bij hun doelen.

Heb je een goed idee voor een webapplicatie?

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant

13 onmisbare websiteonderdelen
4 min leestijd

13 onmisbare websiteonderdelen

Website:Is jouw website klaar voor het nieuwe jaar? Voldoe je aan alle richtlijnen en is je website wel zo gebruiksvriendelijk als je denkt? Lees hier onze basis tips voor een gebruiksvriendelijke website anno 2023.

Lees meer
Zet je beste footer voor
5 min leestijd

Zet je beste footer voor

Website:De footer is een van de belangrijkste locaties op je website. Ja, we zijn serieus. Qua design is het vaak niet het spannendste onderdeel van je website maar het is wel hét element waar bezoekers op belanden als ze op zoek zijn naar informatie.

Lees meer
9 tips bij het maken van een wachtwoord
4 min leestijd

9 tips bij het maken van een wachtwoord

Website:Online veiligheid is een belangrijk item. Maar hoe verzin je nu een veilig wachtwoord? We geven je 9 tips om makkelijk een veilig wachtwoord te verzinnen.

Lees meer
Bekijk alle berichten