Website

15 jaar Nederdesign!

7 min leestijd

Die inschrijving bij de Kamer van Koophandel, dat is nog steeds een van de beste beslissingen die Sander heeft genomen. De afgelopen vijftien jaar heeft hij al vele mooie projecten mogen afronden, heeft hij zijn eigen bedrijfspand gekocht én heeft hij een team dat goud waard is. Zijn verhaal? Dat lees je onder de foto!

15 jaar Nederdesign!

Hoe het begon

Eind jaren ‘90 kregen we thuis internet op onze computer. Een bijzondere ervaring om een website uit Amerika te bezoeken, waarbij je eerst moest inbellen, waardoor je telefonisch niet bereikbaar was. Het internet trok al snel mijn aandacht, ik was nieuwsgierig naar de techniek. Ik wilde weten hoe computers werkten en hoe websites gebouwd werden. Tijdens mijn middelbare schoolperiode heb ik mij verdiept in het bouwen van websites en in 2003 heb ik samen met een klasgenoot de website van de personeelsvereniging van ZorgSaam gebouwd.

Van hobby naar eenmanszaak

Onze contactpersoon bij ZorgSaam begon in 2006 voor zichzelf als rijinstructeur. Hij wilde graag dat ik zijn website bouwde, maar wel met de voorwaarde dat het in het wit was. Met deze vraag heb ik mijn ouders om advies gevraagd. Die adviseerden mij om naar de Kamer van Koophandel te rijden om informatie in te winnen over een eigen bedrijf. Een advies waar ik ze nog altijd dankbaar voor ben: enkele uren later was Nederdesign een feit! In de opvolgende vijftien jaar hebben ze mij nog vele goede adviezen gegeven.

Met de inschrijving op zak ben ik begonnen aan de website voor Autorijschool Jos Morcus. Deze draaide op de allereerste versie van het Nederdesign CMS en gaf Jos de mogelijkheid om niet alleen zijn website, maar ook de rijles-administratie van zijn leerlingen te beheren.

Fulltime ondernemen en grote klanten

Na mijn studie wist ik al snel dat ik fulltime ondernemer wilde worden. In Sas van Gent stond op dat moment een kantoorruimte vrij die ik per 1 augustus 2008 ben gaan huren. Klanten wisten mij steeds vaker te vinden en het aantal projecten groeide ieder jaar weer, ondanks de economische crisis waarin we toen zaten.

Begin 2010 kreeg ik op drie dagen tijd de kans om voor twee grote bedrijven te gaan werken: Mammoet en Ahoy Rotterdam. Zo heb ik voor Ahoy Rotterdam gedurende vier jaar ruim veertig websites gebouwd. Zowel voor Ahoy Rotterdam zelf als voor evenementen die in Ahoy Rotterdam georganiseerd werden.

Nederdesign groeide hard en ik was steeds meer tijd kwijt aan het bouwen van websites, webshops en het doorontwikkelen van het Nederdesign CMS. Ik werkte standaard tot in de vroege uurtjes. In 2009 is mijn moeder, Claire in dienst gekomen. Ze ondersteunt mij met de administratie en met klantcontact. Ook zorgt ze ervoor dat het kantoor er altijd netjes en representatief uitziet. Een onmisbare kracht in het Nederdesign-team! Naast Claire heb ik ook de eerste programmeurs aangenomen en kreeg ik voor het eerst stagiaires.

Uit ons jasje gegroeid

Kort voordat de samenwerking met Ahoy tot een einde kwam, kregen we in 2013 de kans om een grote webapplicatie te bouwen voor een subsidiebureau. In samenwerking met Tilburg University werd de Startersbeurs uitgedacht. Wij bouwden niet alleen de website, maar ook de volledige webapplicatie. Denk hierbij aan de aanmelding door jongeren, een dashboard voor de servicedesk, managementrapportages, SEPA-betaalbatches en een uitgebreide enquête die door Tilburg University werd ontwikkeld.

Ondertussen groeiden wij uit ons jasje en werd het tijd voor een groter kantoorpand. Na een lange zoektocht van ruim een jaar vonden we letterlijk twee straten verder een nieuw pand: sinds 16 maart 2015 zitten we aan de Zuidstraat 14 in Sas van Gent. Na een korte, maar intensieve verbouwing hebben we de oude lingeriewinkel omgetoverd tot het groen/paarse Nederdesign kantoor waar we vandaag de dag nog steeds zitten.

Waar deuren sluiten, gaan nieuwe open

Natuurlijk was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De ene deur sluit en de andere gaat open. Ik geloof er echt in! Sinds 2017 werken we aan ons onderscheidende vermogen en helpen we de mooiste klanten om meer omzet uit hun website te halen. Onze missie? Met online zichtbaarheid jouw business laten groeien.

Het hebben van een website is geen doel op zich. Het is een middel om de business van de klant te laten groeien. Gebaseerd op analyses, onderzoeken en rapportages geven we de klant gericht advies en laten we onze klanten aantoonbaar groeien. Dat onze missie en visie werken is gebleken. In 2020 is Wendy bij Nederdesign gestart als online marketeer. Begin 2021 is Rob gestart en binnenkort zetten we weer een nieuwe vacature open. Het gaat beter dan ooit!

Met plezier aan je bedrijf werken

De afgelopen jaren hebben we veel tijd en energie gestoken om niet alleen in, maar ook aan het bedrijf te werken. We hebben toffe stappen gezet. Zo heb ik vorig jaar ons kantoorpand kunnen kopen en zijn we druk aan het verbouwen om het nog mooier te maken. Ook hebben we ons eigen Nederdesign-bier laten brouwen. Hiermee proosten we samen met onze klanten op hun nieuwe website en de behaalde doelen! Binnenkort komen we met nieuwe Nederdesign-kleding en gaan we onze eigen bar openen in de kantine. Ook onze strategie wordt steeds verfijnder en de stappen die we voor klanten zetten worden steeds groter. Kortom: we zijn klaar voor de toekomst.

En door!

Het is de afgelopen vijftien jaar niet altijd vanzelf gegaan. We hebben veel mensen ontmoet, vriendschappen opgebouwd en mensen zien gaan. Ik ben altijd blijven geloven in de kracht van Nederdesign en de samenwerking met (lokale) partners. Samen bereik je meer dan alleen. Samen werken met onze klanten aan hun online succes en dat is na vijftien jaar nog steeds het mooiste wat er is! Ik ben dan ook trots op mijn team, trots op mijn klanten en ik hoop dat we het nog minimaal vijftien jaar mogen volhouden!

Claire, Wendy en Rob: jullie zijn goud waard!

 

Tijd voor een feestje!

Helaas kunnen we door de geldende coronamaatregelen geen feestje geven zoals we dat graag willen doen. Daarom stellen we het feestje een jaar uit en vieren we in 2022 onze Sweet Sixteen!

Ook interessant

Wireframe, een solide basis voor je website
2 min leestijd

Wireframe, een solide basis voor je website

Website: De website ontwikkeling bij Nederdesign gaat via een structureel traject. Bij de website ontwikkeling starten we met een wireframe. Maar wat is dit precies en hoe ‘lees’ je deze?

Lees meer
Visuele hiƫrarchie
2 min leestijd

Visuele hiƫrarchie

Website: Hiërarchie is belangrijk in een website. Binnen één oogopslag moet duidelijk zijn wat het meest belangrijk is op de website. Visueel doe je dit met (tekst)grootte, kleuren en meer.

Lees meer
Iconen, musthaves op je website
5 min leestijd

Iconen, musthaves op je website

Website: Iconen zijn onderdeel van je website. Of het nu gaat over een idee op papier, een digitaal prototype of een website die live staat.

Lees meer
Bekijk alle berichten