Online marketing

Video, de koning van content!

2 min leestijd

Al een aantal jaar wordt videocontent steeds belangrijker in marketing. Zowel potentiële klanten als de algoritmes van marketingkanalen geven de voorkeur aan video. De verwachting is dat video een prijzige en tijdrovende investering is, maar toch kan ook jij video toepassen in je strategie. 

Video, de koning van content!

Waarom video voor klanten de voorkeur heeft

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Een cliché is het zeker, maar in ieder cliché zit een kern van waarheid. Video trekt meer aandacht dan een statisch beeld en daarnaast wordt een video beter onthouden, wat weer positief is voor jouw bedrijf. In een video kun je meer van jouw bedrijf duidelijk maken zonder dat een potentiële klant hiervoor veel moet lezen. Zeker op mobiel is video hierdoor een behapbare vorm van content.

Waarom video voor marketingkanalen de voorkeur heeft

Als je gebruikt maakt van video in jouw advertenties, dan worden je advertenties over het algemeen vaker vertoond dan een advertentie met een statisch beeld. Waarom dit zo is? Video converteert beter, er zit meer interactie op én zorgt voor meer conversies. Voor social mediakanalen en andere marketingkanalen is dit de belangrijkste reden om een voorkeur te geven aan een video boven een foto.

Waarom video meerwaarde heeft voor jouw marketingstrategie

Het is duidelijk dat als aan de ene kant een video ervoor zorgt dat klanten je beter onthouden, vaker bekijken en een beter beeld krijgen van je bedrijf en aan de andere kant je video meer bereik heeft en beter converteert, dit positief is voor je bedrijf. Toch zijn er nog veel bedrijven die geen video inzetten omdat ze dit als tijdrovend en duur zien. Tegenwoordig hoeft het maken van video niet per se duur te zijn. Er zijn talloze tools, bijvoorbeeld Vimeo of Moovly, die het mogelijk maken om relatief gemakkelijk een video op te zetten. Daarnaast bieden social media kanalen zoals Facebook ook intern mogelijkheden om een video op te zetten. 

Bewegend beeld is ook video

Een video hoeft niet per se een video te zijn met een persoon die praat. Voor de marketingkanalen telt een bewegend beeld ook al als een video. Natuurlijk is het persoonlijker als er iemand vanuit het bedrijf te zien is op de video. Toch kan een simpele afbeelding met een geanimeerd effect, dus een video, jou al een boost geven in je marketing.

Een goede video

Let wel op: een goede video voor online gebruik is niet hetzelfde als een goede video. Soms zie je bedrijven traditionele reclame inzetten als video op bijvoorbeeld social media. Bij video voor online geldt altijd: begin met de kernboodschap. Je video moet namelijk in de eerste seconde al de aandacht trekken. Stel jezelf de vraag: als iemand snel voorbij scrolt, wat moet diegene dan onthouden van je bedrijf?

Bekijk met je bedrijf hoe jullie de eerste stappen kunnen zetten in jullie videomarketing of hoe je dit kunt uitbreiden. Natuurlijk denken we graag met je mee.

Ook interessant

Hoe schrijf je een over ons pagina
3 min leestijd

Hoe schrijf je een over ons pagina

Online marketing: Een van de meest bezochte pagina’s op een website is de over ons pagina. Waarom? Omdat mensen willen weten bij wie ze kopen. Een goede over ons pagina werkt conversie verhogend. Genoeg redenen om ermee aan de slag te gaan.

Lees meer
Wat is cross-sell en up-sell en hoe zet je dit in binnen je bedrijf?
Online vindbaarheid
3 min leestijd

Online vindbaarheid

Online marketing: Iedereen wil dat zijn pagina bovenaan in Google staat. Naast het schrijven van een goede tekst kun je nog meer doen om je pagina zo snel mogelijk, zo hoog mogelijk te laten scoren. Een daarvan is je pagina indexeren.

Lees meer
Bekijk alle berichten