Online marketingVideo, de koning van content!

2 min leestijd
Davina Schot

Al een aantal jaar wordt videocontent steeds belangrijker in marketing. Zowel potentiële klanten als de algoritmes van marketingkanalen geven de voorkeur aan video. De verwachting is dat video een prijzige en tijdrovende investering is, maar toch kan ook jij video toepassen in je strategie. 

Video, de koning van content!

Waarom video voor klanten de voorkeur heeft

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Een cliché is het zeker, maar in ieder cliché zit een kern van waarheid. Video trekt meer aandacht dan een statisch beeld en daarnaast wordt een video beter onthouden, wat weer positief is voor jouw bedrijf. In een video kun je meer van jouw bedrijf duidelijk maken zonder dat een potentiële klant hiervoor veel moet lezen. Zeker op mobiel is video hierdoor een behapbare vorm van content.

Waarom video voor marketingkanalen de voorkeur heeft

Als je gebruikt maakt van video in jouw advertenties, dan worden je advertenties over het algemeen vaker vertoond dan een advertentie met een statisch beeld. Waarom dit zo is? Video converteert beter, er zit meer interactie op én zorgt voor meer conversies. Voor social mediakanalen en andere marketingkanalen is dit de belangrijkste reden om een voorkeur te geven aan een video boven een foto.

Waarom video meerwaarde heeft voor jouw marketingstrategie

Het is duidelijk dat als aan de ene kant een video ervoor zorgt dat klanten je beter onthouden, vaker bekijken en een beter beeld krijgen van je bedrijf en aan de andere kant je video meer bereik heeft en beter converteert, dit positief is voor je bedrijf. Toch zijn er nog veel bedrijven die geen video inzetten omdat ze dit als tijdrovend en duur zien. Tegenwoordig hoeft het maken van video niet per se duur te zijn. Er zijn talloze tools, bijvoorbeeld Vimeo of Moovly, die het mogelijk maken om relatief gemakkelijk een video op te zetten. Daarnaast bieden social media kanalen zoals Facebook ook intern mogelijkheden om een video op te zetten. 

Bewegend beeld is ook video

Een video hoeft niet per se een video te zijn met een persoon die praat. Voor de marketingkanalen telt een bewegend beeld ook al als een video. Natuurlijk is het persoonlijker als er iemand vanuit het bedrijf te zien is op de video. Toch kan een simpele afbeelding met een geanimeerd effect, dus een video, jou al een boost geven in je marketing.

Een goede video

Let wel op: een goede video voor online gebruik is niet hetzelfde als een goede video. Soms zie je bedrijven traditionele reclame inzetten als video op bijvoorbeeld social media. Bij video voor online geldt altijd: begin met de kernboodschap. Je video moet namelijk in de eerste seconde al de aandacht trekken. Stel jezelf de vraag: als iemand snel voorbij scrolt, wat moet diegene dan onthouden van je bedrijf?

Bekijk met je bedrijf hoe jullie de eerste stappen kunnen zetten in jullie videomarketing of hoe je dit kunt uitbreiden. Natuurlijk denken we graag met je mee.

Davina Schot
Davina SchotOnline marketeer

Met online marketing ondersteun ik ondernemers bij het bereiken van hun klant, op het juiste moment met de juiste boodschap.

Ook video inzetten in jouw marketingstrategie?

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant

Inhaakkalenders gebruiken voor je social media strategie?
3 min leestijd

Inhaakkalenders gebruiken voor je social media strategie?

Online marketing:We kennen het allemaal wel. Je probeert regelmatig te posten op social media maar soms mis je inspiratie. Dat is vaak het moment dat mensen grijpen naar de inhaakkalender. Toch levert dit niet altijd de social media content op die je zou willen.

Lees meer
Update: de social media afmetingen van 2023
4 min leestijd

Update: de social media afmetingen van 2023

Online marketing:Het is weer tijd voor een update over de social media afmetingen. Hier vindt je het overzicht met alle afbeeldingsafmetingen van 2023. Bekijk ze nu, zodat ook jouw social media berichten er in het nieuwe jaar tip top uitzien.

Lees meer
Google Analytics 4: de statistieken toegelicht
3 min leestijd

Google Analytics 4: de statistieken toegelicht

Online marketing:Analytics 4 is op veel gebieden anders dan het huidige Analytics Universal. In dit artikel lichten we een aantal belangrijke statistieken toe, zodat jij weet hoe je de data moet interpreteren.

Lees meer
Bekijk alle berichten