Online marketingNieuw: de link-sticker in de Instagram Stories

3 min leestijd
Wendy de Clerck

Plaatste jij in je Instagram Stories vaak linkjes naar je website met behulp van de swipe-up functie? Lees dan snel dit blogartikel, want wij leggen je graag uit hoe jij je volgers opnieuw naar je website leidt.

Nieuw: de link-sticker in de Instagram Stories

Instagram heeft de handige en gebruiksvriendelijke swipe-up functie om volgers naar je website te leiden vervangen door een link-sticker. Tot voor kort was de sticker enkel te gebruiken voor Instagramgebruikers met een geverifieerd account (blauw vinkje) en 10.000 volgers, maar nu kan iedereen de link-sticker gebruiken.

Waar vind je de link-sticker?

Om een link-sticker te kunnen toevoegen dien je eerst een Instagram Story te maken. Open je Instagram Stories en maak een foto of video. Vervolgens klik je op het ‘lachende vierkantje’ en kies je voor ‘link’. Je kunt nu de URL intypen. Klik nu rechtsboven op klaar en de link wordt toegevoegd in je story. Makkelijk!

Voordelen van de link-sticker

Alhoewel de swipe-up functie een uiterst gebruiksvriendelijke functie was om meer volgers naar je website te leiden, biedt de nieuwe link-sticker wel een aantal voordelen. Zo is de link-sticker overal in je story te plaatsen, kun je de grootte en kleur van je sticker aanpassen en is de sticker een stuk beter zichtbaar dan de swipe-up functie die enkel onderaan je story te zien was.

Bovendien is het begin van de URL zichtbaar, waardoor iedere gebruiker precies weet waar hij op klikt én kan er op de story gereageerd worden terwijl dit bij de swipe-up niet mogelijk was. En als laatste: de link-sticker iets voor iedereen beschikbaar, ook als je minder dan 10.000 volgers hebt.

Waarom deze keuze?

Instagram lijkt deze wijziging doorgevoerd te hebben om het engagement binnen het eigen platform te stimuleren. Zoals aangegeven kon je bij de swipe-up functie niet reageren op een story en kan dit bij de link-sticker wel. Op deze manier stimuleer je dat gebruikers op het eigen platform blijven, als het ware is de shopping functie nu geïntegreerd in de Instagram Story. Daarnaast geeft Instagram aan dat ze met deze wijziging de Instagramgebruiker meer controle willen geven over hun creativiteit. De sticker is immers aan te passen in de gewenste kleur, formaat en kun je plaatsen waar je wilt in de story.

Zijn er ook nadelen?

Op dit moment is het moeilijk om aan te geven of deze wijziging ook nadelige gevolgen heeft. Een mogelijk nadeel is dat de call to action verdwenen is. De link-sticker is echt een URL en we weten niet hoe dit de klikratio beïnvloed. Klikken er juist meer mensen, omdat de link beter zichtbaar is of juist minder omdat de call to action verdwenen is? De toekomst zal het uitwijzen. Wij willen je vooral het advies geven: probeer het uit! 

Wendy de Clerck
Wendy de ClerckOnline marketeer

Met online marketing verbeter ik samen met ondernemers hun content om hun online vindbaarheid te vergroten.

Hulp nodig met jouw social media strategie?

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant

Inhaakkalenders gebruiken voor je social media strategie?
3 min leestijd

Inhaakkalenders gebruiken voor je social media strategie?

Online marketing:We kennen het allemaal wel. Je probeert regelmatig te posten op social media maar soms mis je inspiratie. Dat is vaak het moment dat mensen grijpen naar de inhaakkalender. Toch levert dit niet altijd de social media content op die je zou willen.

Lees meer
Update: de social media afmetingen van 2023
4 min leestijd

Update: de social media afmetingen van 2023

Online marketing:Het is weer tijd voor een update over de social media afmetingen. Hier vindt je het overzicht met alle afbeeldingsafmetingen van 2023. Bekijk ze nu, zodat ook jouw social media berichten er in het nieuwe jaar tip top uitzien.

Lees meer
Google Analytics 4: de statistieken toegelicht
3 min leestijd

Google Analytics 4: de statistieken toegelicht

Online marketing:Analytics 4 is op veel gebieden anders dan het huidige Analytics Universal. In dit artikel lichten we een aantal belangrijke statistieken toe, zodat jij weet hoe je de data moet interpreteren.

Lees meer
Bekijk alle berichten