Online marketingNieuw op Instagram: veelgestelde vragen

3 min leestijd
Wendy de Clerck

Maak de communicatie met je (potentiële) klanten nog makkelijker: voeg veelgestelde vragen toe op Instagram! Sinds februari 2021 biedt Instagram de mogelijkheid om een FAQ toe te voegen. In dit artikel leggen we je uit waarom dit handig is voor jouw bedrijf én natuurlijk hoe je ze instelt. Maak de communicatie met je (potentiële) klanten nog makkelijker: voeg veelgestelde vragen toe op Instagram! Sinds februari 2021 biedt Instagram de mogelijkheid om een FAQ toe te voegen. In dit artikel leggen we je uit waarom dit handig is voor jouw bedrijf én natuurlijk hoe je ze instelt.

Nieuw op Instagram: veelgestelde vragen

Instagram FAQ-functie

Krijg jij vaak terugkerende vragen? Dan is de nieuwe Instagram FAQ-functie (Frequently Asked Questions) een ideale uitkomst voor jouw bedrijf! De veelgestelde vragen worden aan het begin van een chat met je bedrijfsaccount weergegeven als suggestie. Zo kunnen jouw (potentiële) klanten in slechts één klik een vraag aan je stellen. Gebruiksvriendelijk en laagdrempelig.

Hoe stel je de veelgestelde vragen in?

De veelgestelde vragen zijn eenvoudig in te stellen. De enige voorwaarde voor het instellen van een FAQ, is het hebben van een bedrijfsprofiel op Instagram. Hoe je de FAQ instelt? We leggen het je stap voor stap uit.

  • Stap 1: Ga naar het menu (de drie streepjes rechtsboven in je profiel)
  • Stap 2: Klik op Instellingen
  • Stap 3: Ga naar Bedrijf
  • Stap 4: Klik op Veelgestelde vragen
  • Stap 5: Klik op Instellen in de blauwe button
  • Stap 6: Vul je vraag in en klik rechtsboven op het blauwe vinkje om de vraag op te slaan

Gefeliciteerd! Je eerste veelgestelde vraag is aangemaakt. Je krijgt nu een overzicht te zien van je veelgestelde vragen en een aantal opties.

Opties FAQ

Je kunt je FAQ op ieder moment wijzigen door middel van opties. De eerste optie is het inschakelen van de veelgestelde vragen. Door het bolletje naar links te schuiven schakel je de FAQ in. Je vragen zijn nu zichtbaar bij het begin van elk Instagram chatgesprek. Daarnaast kun je hier meerdere vragen toevoegen. Op dit moment (februari 2021) kun je maximaal vier vragen toevoegen.

Geschikte voorbeeldvragen

Heb je een winkel? Dan zou ‘Wanneer kan ik mijn bestelling komen ophalen?’ een passende vraag zijn. Of ben je een makelaar en krijg je voortdurend de vraag of het mogelijk is om woningen te bezichtigen of met hoeveel personen? Dan zijn dit vragen die je kunt instellen. Ook voor restaurants kan deze functie handig zijn. Wat dacht je van vragen over afhaaltijden of bezorging, zoals ‘Op welke dagen bezorgen jullie?’.

Waarom is deze functie handig?

Deze nieuwe Instagramfunctie is handig als je veel chatgesprekken hebt, vaak dezelfde vragen krijgt óf mensen snel wilt informeren, bijvoorbeeld over de huidige coronamaatregelen. Maak het jezelf makkelijk zonder af te doen aan je persoonlijke benadering. Je hebt namelijk naast standaard antwoorden nog altijd de mogelijkheid om zelf te typen en een gesprek aan te gaan.

Extra handig

Veelgestelde vragen beantwoord je, als de vraag zich daarvoor leent, met een kant en klaar antwoord. Bijvoorbeeld je contactgegevens zoals e-mailadres en telefoonnummer. Dit zijn vaststaande gegevens en lenen zich dus perfect om in te stellen als standaard antwoord. Antwoorden instellen kan via het bedrijfsmenu en in plaats van veelgestelde vragen kies je voor opgeslagen antwoorden.

Veel succes met het instellen van je FAQ. Hulp nodig? We helpen je graag!

Wendy de Clerck
Wendy de ClerckOnline marketeer

Met online marketing verbeter ik samen met ondernemers hun content om hun online vindbaarheid te vergroten.

Meer bereik op Instagram?

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant

Inhaakkalenders gebruiken voor je social media strategie?
3 min leestijd

Inhaakkalenders gebruiken voor je social media strategie?

Online marketing:We kennen het allemaal wel. Je probeert regelmatig te posten op social media maar soms mis je inspiratie. Dat is vaak het moment dat mensen grijpen naar de inhaakkalender. Toch levert dit niet altijd de social media content op die je zou willen.

Lees meer
Update: de social media afmetingen van 2023
4 min leestijd

Update: de social media afmetingen van 2023

Online marketing:Het is weer tijd voor een update over de social media afmetingen. Hier vindt je het overzicht met alle afbeeldingsafmetingen van 2023. Bekijk ze nu, zodat ook jouw social media berichten er in het nieuwe jaar tip top uitzien.

Lees meer
Google Analytics 4: de statistieken toegelicht
3 min leestijd

Google Analytics 4: de statistieken toegelicht

Online marketing:Analytics 4 is op veel gebieden anders dan het huidige Analytics Universal. In dit artikel lichten we een aantal belangrijke statistieken toe, zodat jij weet hoe je de data moet interpreteren.

Lees meer
Bekijk alle berichten