Interview

Kennismaken met Lorenzo – front-end developer bij Nederdesign

4 min leestijd

Ik vind het heel fijn om weer bij een werkgever te kunnen werken. Ik ben een paar jaar ZZP’er geweest als grafisch ontwerper, maar het echte ondernemerschap miste bij mij. Met het werk wat ik deed stelde ik veel klanten tevreden, maar het proces eromheen lag me niet zo. Ik heb toch wat meer vastigheid nodig. Gelukkig heb ik dat nu gevonden bij Nederdesign.

Kennismaken met Lorenzo – front-end developer bij Nederdesign

Onderdeel van een team

Wat ik misschien wel het meest kan waarderen bij Nederdesign, is dat ik echt onderdeel ben van een team. Voorheen, toen ik voor mezelf werkte, had ik natuurlijk geen collega’s. Nu eten we samen, drinken we op vrijdag een borrel en op maandag stemmen we alles af in het werkoverleg. Ik heb fijne collega’s en er hangt een gemoedelijke sfeer.

Alweer even geleden, maar in 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding 3D ontwerp en game development. Niet alleen qua werk heb ik veel aan mijn opleiding, maar ook mijn hobby’s hangen ermee samen. Ik maak in mijn vrije tijd graag 3D animaties en ontwerpen. Dit zijn vaak eigen creaties. Gamen vind ik ook leuk om te doen, dus ik kijk uit om tijdens onze werkborrel ook eens op de retro Nintendo te spelen.

Focus op groei

Via een recruiter kwam de vacature onder mijn aandacht. Ik had wel al eens van Nederdesign gehoord, maar na wat onderzoek werd ik ook erg enthousiast over het bedrijf. Toen ik de projecten op de website bekeek, bleek ik toch veel klanten te kennen, ook al kom ik zelf uit Aardenburg. Het is mooi om te zien hoe een klein bedrijf zich focust op groei. Deze vacature kwam echt op het juiste moment op mijn pad. Ik was op zoek naar meer interactie met collega’s.

Binnen Nederdesign kan ik mijn ervaring toepassen, maar het fijne is dat ik mezelf binnen het bedrijf ook kan ontwikkelen. Sander maakte voorheen altijd de ontwerpen en de grafische interface én hij presenteerde dit aan de klant. In de toekomst zal ik ook steeds meer naar die rol toegroeien. Het is een mooie uitdaging om te kunnen groeien.

Eigen ontwerp komt tot leven

Het is niet voor iedereen duidelijk wat de functie ‘front-end developer’ nu precies inhoudt. Eigenlijk alles wat je aan technische functionaliteiten en grafische uitingen ziet, daar ben ik verantwoordelijk voor. De database erachter, verzorgt weer een collega. Met mijn grafische achtergrond is het heel mooi dat je je eigen ontwerp uiteindelijk tot leven ziet komen op een functioneel product zoals een website, webshop of app.

Kennismaken?

Benieuwd naar Lorenzo? Spring eens binnen in ons kantoor of maak een afspraak met hem. Lorenzo is aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag. Dat kan door te mailen naar lorenzo@nederdesign.nl of door te bellen naar 0115-691985. De koffie staat klaar!

Ook interessant

Klant aan het woord – Maas Afbouw
2 min leestijd

Klant aan het woord – Maas Afbouw

Interview: De website van Maas Afbouw was inmiddels bijna 15 jaar oud, je kunt dus wel zeggen dat hij ruim over de houdbaarheidsdatum was. Het bedrijf werkt graag op relatiebasis, daarom schakelden ze Nederdesign in voor hun nieuwe website.

Lees meer
Jong talent bij Nederdesign: Justin van Zundert
2 min leestijd

Jong talent bij Nederdesign: Justin van Zundert

Interview: Nieuw talent de kans geven om zichzelf te ontwikkelen. Daar gaat het om. Zowel voor klanten, maar ook in ons team! Daarom hebben we tijdelijk een nieuwe aanwinst in ons team in de vorm van Justin van Zundert (20).

Lees meer
Klant aan het woord – Schoonmaakbedrijf Risseeuw
2 min leestijd

Klant aan het woord – Schoonmaakbedrijf Risseeuw

Interview: Na enkele jaren geleden een webapp te hebben laten bouwen door Nederdesign, was het nu tijd voor een nieuwe website voor Schoonmaakbedrijf Risseeuw. Een vanzelfsprekende samenwerking als je het eigenaar Jannick Risseeuw vraagt!

Lees meer
Bekijk alle berichten