Interview

Klant aan het woord - Bankgeheim

4 min leestijd

Als grensdorp had Sas van Gent vroeger veel banken. Deze banken gingen in de loop van de tijd langzaam weg. Zo bleef Sas van Gent achter met veel leegstaande bankgebouwen. In één van deze bankgebouwen heeft Marie-Kristien Hoogstad-Poppe nieuw leven geblazen door er de winkel Bankgeheim in te openen. Verspreid over meerdere jaren heeft Nederdesign bijna alles op online gebied voor hen mogen uitvoeren.

‘Het was altijd mijn droom om een eigen unieke kledingwinkel te openen.’ begint Marie-Kristien. ‘Ik kom zelf echt uit de kledingbranche. Mijn opa was kleermaker en had een eigen herenzaak. Samen met mijn moeder ben ik daar toen op de eerste etage een winkel met damesmode begonnen, ik was toen een jaar of 20. Na een aantal jaar wist ik een eigen pand te bemachtigen, alles gelijkvloers. Dat werd Bankgeheim. Achteraf denk ik: dat had ik 10 jaar eerder moeten doen.

Klant aan het woord - Bankgeheim

Lokaal ondernemen

Toen ik startte met Bankgeheim heb ik contact gezocht met Nederdesign. Ik ben een enorm voorstander van lokaal ondernemen, daarom wilde ik ook graag de samenwerking aangaan met iemand uit de buurt. Via mijn man, die in de horeca zit, ben ik terechtgekomen bij Nederdesign. En dat zat in Sas van Gent! Ik ben toen met Sander in gesprek gegaan. Ik kan zelf nogal druk zijn, maar hij kan zijn plannen heel netjes en rustig uitleggen.

Goede app met mooie vormgeving

In 2014, toen Bankgeheim net open was, zag ik echt een toekomst in een app voor de winkel. Hierin wilden we onze klanten op de hoogte houden van evenementen en mooie looks. Omdat ik mijn budget moest verdelen hebben we besloten om de app als eerste te doen. De app had een mooie vormgeving en we waren er heel blij mee! Maar het up-to-date houden, was toch te veel werk. Daarom hebben we uiteindelijk besloten om ons te focussen op online marketing.

Een mooie trouwe klant dankzij online marketing

De online marketing… Je bedrijf goed laten zien in zoekmachines. Ik heb hierin geïnvesteerd omdat ik er echt in geloof, maar ik twijfelde soms of het wel genoeg effect had. Totdat er op een gegeven moment een Hollandse dame de winkel in kwam. Zij had op Google gezocht naar bepaalde merken en kwam al snel bij Bankgeheim uit. Deze mevrouw is gericht naar de winkel gekomen, heeft goed gekocht en is nu een mooie trouwe klant bij ons. En op die manier zijn er al meerdere klanten bij ons terecht gekomen. Ik vind het heel belangrijk om aan onze klanten te vragen hoe ze bij Bankgeheim terecht zijn gekomen. Regelmatig zijn we dus gevonden op Google! Daar doen we het voor. Dat vind ik leuk en is voor mij echt een bevestiging dat het werkt. En… dit blijkt ook wel uit de cijfers. Het percentage bezoekers dat via een zoekmachine op onze website komt is met 52% gestegen!

Geen standaard webshop

Ik was van mening dat de combinatie offline en online voor Bankgeheim samen moesten kunnen. Ik wilde meegaan met de tijd. Daarom heeft Nederdesign in de website die ze voor ons hebben gemaakt een webshop geïntegreerd. Met deze webshop willen we vrouwen inspireren. Het is geen standaard webshop, we willen combinaties laten zien, de volledige look. Doordat een collega of ik altijd te zien is op de foto’s, is het voor de klanten persoonlijk en herkenbaar. Wat leuk is, is dat we sinds de lancering van de webshop 80% meer websitebezoekers hebben. En we hebben de laatste tijd al meerdere klanten gehad die een bepaalde look in de webshop hadden gezien, het een leuke combinatie vonden en daardoor gericht naar de winkel kwamen om deze outfit te passen en te kopen. We hebben nu 182% meer behaalde doelen, zoals verkopen, telefoontjes en ingevulde contactformulieren, dan dat we hadden vóórdat we de webshop gelanceerd werd.

Blij met Nederdesign

Online ligt alles nu bij Nederdesign. Dat is een prettig idee, mochten er eens problemen zijn of er moet iets aangepast worden. Ik kan Sander 24/7 bereiken en dat vind ik wel echt heel fijn. Het is een mooi, professioneel bedrijf en ik ben heel blij dat we daarbij zitten. De eerste keren toen ik Sander sprak vond ik hem heel rustig en bescheiden, maar hij heeft zoveel in zijn mars. We zijn ervan geschrokken hoe goed hij is!’

Ook interessant

Klant aan het woord - SieTec
2 min leestijd

Klant aan het woord - SieTec

Interview: Een nieuw kantoor, een nieuwe strategie, een nieuwe huisstijl, nieuwe promotiemiddelen. Heel SieTec heeft de afgelopen jaren een nieuw jasje gekregen, behalve de website. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen!

Lees meer
Klant aan het woord - Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen
3 min leestijd

Klant aan het woord - Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen

Interview: Toen de website van Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen niet meer voldeed, ging de stichting op zoek naar een partij die een nieuwe website voor hen zou kunnen realiseren. Nederdesign én de centrale locatie waar ze gevestigd zijn, spraken hen direc

Lees meer
Klant aan het woord - Speelnest
4 min leestijd

Klant aan het woord - Speelnest

Interview: Een mooie, goedwerkende website, dat is wat Marisa van Speelnest wilde. Met het ontwerp van haar grafisch vormgeefster bouwden wij haar website. Een maatwerk website waar je unieke voorstellingen kunt boeken.

Lees meer
Bekijk alle berichten