Interview

Klant aan het woord - Het Blije Kratje

2 min leestijd

Sinds 2019 werkt Nederdesign samen met Het Blije Kratje. Het Blije Kratje bezorgt bier en frisdrank bij particulieren en bij bedrijven. Voorheen was deze eenmanszaak gevestigd in Noord-Holland, maar sinds een half jaar is Het Blije Kratje actief in Zeeland. Theo Stoke, de oprichter van Het Blije Kratje, vertelt over zijn samenwerking met Nederdesign.

‘Een jaar geleden ben ik verhuisd van Noord-Holland naar Zeeland. Mijn bedrijf Het Blije Kratje, waarmee ik voorheen opereerde in Noord-Holland, verhuisde natuurlijk met me mee. Een half jaar geleden heb ik dat hier in Zeeland opnieuw opgezet. Mijn website was nog gericht op mijn doelgroep in Noord-Holland en had dus een update nodig. Omdat ik zelf niet veel verstand heb van websites, heb ik online gezocht naar een bedrijf dat mijn website kon updaten. Na wat Googelen kwam ik onder andere bij Sander van Nederdesign terecht. Na enig mailcontact heb ik een afspraak met hem gemaakt en ben bij hem langsgegaan.

Klant aan het woord - Het Blije Kratje

Een duidelijk verhaal

Sander gaf aan dat hij waarschijnlijk langer bezig was met het updaten van mijn oude website, dan met het maken van een nieuwe. Ik had toen ook nog contact met een andere websitebouwer, maar Sander had me al snel overtuigd om met hem de samenwerking aan te gaan. Hij gaf een goede eerste indruk en was heel duidelijk in zijn verhaal en over zijn plannen. Deze plannen kon hij op een goede en heldere manier uitleggen, zodat ik het ook helemaal begreep. Zo legde hij bijvoorbeeld uit hoe hij ervoor zou zorgen dat Het Blije Kratje op de eerste plaats in de Google-zoekresultaten zou komen te staan. Toen hij de concurrentiepagina’s bekeek, zag ik een grote lach op zijn gezicht. Dat zei voor mij genoeg! Ik dacht: dit is een goede jongen, die een mooie nieuwe website voor me kan maken. Dus daar is hij mee aan de slag gegaan en dat is goed gelukt!

Merkbaar effect

Sander heeft niet alleen mijn website gemaakt, hij houdt ook mijn social mediapagina’s bij, zo zorgt hij bijvoorbeeld voor de content en plaatst deze ook. Daarnaast zet hij marketingcampagnes zoals Google Advertising op. Vooraf werkt Sander altijd een uitgebreid plan uit wat hij vervolgens met mij bespreekt. Hij kijkt wat de beste manier is en op wie en wat we ons kunnen richten. Hij heeft hier een goede kijk op, want ik merk het altijd gelijk als Sander wat aan mijn website heeft gedaan of een nieuwe campagne live heeft gezet. Dat is ook terug te zien aan de cijfers, in de periode van 1 oktober 2019 t/m 31 januari 2020 had ik 268% meer bezoekers op de website! Daarnaast klikten de bezoekers vaker door, het percentage van bezoekers die de pagina verlieten zonder door te klikken is verlaagd met 20,6%. Ook krijg ik altijd meer telefoontjes met bestellingen als Sander actief is geweest op mijn website of met de marketingcampagnes. In de eerdergenoemde periode is er 216 keer op mijn telefoonnummer geklikt. Dat is waar ik het voor doe, een goed merkbaar effect!

Een langetermijninvestering

Ik heb Nederdesign al vaker aangeraden aan collega-ondernemers. Ik merk dat zij vaak terughoudend zijn door de kosten die het met zich meebrengt. Maar ik vind het mijn geld echt waard. Het is een langetermijninvestering, maar ik zie nu al effect. Het Blije Kratje stond na drie maanden bijvoorbeeld in de Google zoekresultaten op nummer twee. Daar hecht ik veel waarde aan! Daarbij vind ik de samenwerking met Sander ook gewoon heel prettig, ik kan hem altijd bellen of appen en hij onderneemt altijd snel actie.’

Ook interessant

Klant aan het woord - Barista op Wielen
3 min leestijd

Klant aan het woord - Barista op Wielen

Interview: Met een logo en moodboard kwam Dylan van Barista op Wielen naar Nederdesign toe. Zijn vraag: het bouwen van een goed vindbare en snelle website, die gaandeweg verder geoptimaliseerd kan worden. We mochten aan de slag!

Lees meer
Klant aan het woord - Zeeuwse Gronden
3 min leestijd

Klant aan het woord - Zeeuwse Gronden

Interview: Ter gelegenheid van hun nieuwe kantoor organiseerde Zeeuwse Gronden een bourgondisch diner voor de binnenstad van Terneuzen. Een feestelijk moment! Voor de kaartverkoop en toegangsregistratie contacteerde Hanna Laport van Zeeuwse Gronden Nederdesign.

Lees meer
Klant aan het woord – VeryBest
4 min leestijd

Klant aan het woord – VeryBest

Interview: Met restjes mooie gerechten koken om zo voedselverspilling tegen te gaan. Dat is waar Stephanie Verhoek van VeryBest haar passie ligt. Maar hoe kom je tot deze recepten? Vul de ingrediënten in op haar website en er komt direct een recept uit!

Lees meer
Bekijk alle berichten