Case

Oplevering – Configurator Zeeland Boten

3 min leestijd

Zelf je eigen boot samenstellen? Een droom van velen die werkelijkheid kan worden bij Zeeland Boten. Met de configurator kies je de kleur, afwerking en accessoires van jouw boot.

Oplevering – Configurator Zeeland Boten

Case informatie

Klant
Zeeland Boten
Oplevering
Mei 2023
Type
Website

Zelf je boot samen stellen

Een website is nooit klaar en dat geld ook voor de website van Zeeland Boten. Na het bouwen van een nieuwe website hebben we deze uitgebreid met een configurator zodat je zelf je boot kunt samenstellen. Een wens van Stefan en Daan die ze eigenlijk altijd al hadden en waarvan we samen besloten hebben om deze als eerste upgrade van de website toe te voegen.

Uitbreiding van de website

De bootconfigurator is een uitbreiding op de vorig jaar door ons gebouwde website van Zeeland Boten. Voor bezoekers moest het mogelijk zijn om zelf een boot samen te stellen en zo een beter idee te krijgen van de mogelijkheden en de prijs van een boot.

Aangezien we de website al hebben gerealiseerd wisten we in grote lijnen welke functies de configurator moest bevatten. Om de details te bespreken kwam Stefan naar Sas van Gent. Op basis van de wensen werd er een template ontwikkeld door Lorenzo en maakten we een technisch ontwerp. Na goedkeuring starten we met de bouw van de configurator.

De configurator

Bij de sloepen, tenders en consoleboten die worden aangeboden op de site van Zeeland Boten kun je ervoor kiezen om de boot zelf samen te stellen. Je start altijd met de basisuitvoering van de boot. Met behulp van de configurator kies je de gewenste kleur, motor, vloer, bootkussens of bijvoorbeeld extra’s als een vlaggenmast, tafeltje of dieptemeter. Alle gekozen opties worden overzichtelijk weergegeven rechtsboven inclusief de bijbehorende totaalprijs. Vervolgens kunnen ze met 1 druk op de knop een offerte aanvragen voor de zelf samengestelde boot.

Samenwerken met Zeeland Boten

We zijn blij dat we deze uitbreiding voor Zeeland Boten mochten realiseren. Het was een uitdaging voor ons hele team, van ontwerp tot realisatie en verder, want nu bezoekers gericht hun boot kunnen samenstellen verwachten we meer offerteaanvragen. Onze marketeers zorgen ervoor dat Daan en Stefan inzichtelijk hebben hoe vaak de configurator gebruikt wordt en hoeveel offerteaanvragen er uit volgen.

Ook interessant

Oplevering nieuwe website - DELTA Ride for the Roses
Oplevering Website – Maas Afbouw
2 min leestijd

Oplevering Website – Maas Afbouw

Case: Als je al bekend bent met Nederdesign is de keuze voor een nieuwe websitebouwer natuurlijk zo gemaakt. Omdat de klik er al was tussen Nederdesign en Erwin van Maas Afbouw leek de samenwerking onvermijdbaar.

Lees meer
Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo
2 min leestijd

Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo

Case: Stichting PaCo is de personeelsstichting van Elopak in Terneuzen. Jaarlijks organiseren ze meerdere evenementen voor hun deelnemers die steeds goed bezocht worden. Zo goed, dat er voor evenementen meer vraag is dan aanbod.

Lees meer
Bekijk alle berichten