Case

5x meer bezoekers met SEO voor Varen op het Veerse Meer

2 min leestijd

Met een bestaande website kwamen Stefan en Daan van Varen op het Veerse Meer bij ons aan. De huidige website was een Wordpress website waarin het overzicht kwijt was geraakt. Onze suggestie? Een nieuwe website compleet met nieuwe teksten en passende marketing.

5x meer bezoekers met SEO voor Varen op het Veerse Meer

Case informatie

Klant
Varen op het Veerse Meer
Oplevering
jun 2022 - dec 2022
Type
Online marketing

Een goed vindbare website

De wens voor Varen op het Veerse Meer? Een website die goed vindbaar is en duidelijk naar voren komt in Google. Helaas is Varen op het Veerse Meer niet de enige die boten verhuurt om mee te genieten op het Veerse Meer. Een uitdaging voor ons om de juiste zoekwoorden te vinden en hiervoor de juiste teksten te schrijven.

Uitgebreid zoekwoorden onderzoek en goed onderbouwde teksten

De basis voor een goede SEO strategie is een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Ook voor Varen op Veerse Meer zijn we aan de slag gegaan om op verschillende methodes de juiste woorden te vinden. Met deze zoekwoorden hebben we volledig nieuwe teksten gaan geschreven, zonder te kijken naar de oude website teksten. Toen de nieuwe website live ging in juli zagen we direct verschil in de vindbaarheid op Google.

Snel schakelen en bijsturen

De basis van de website stond goed. Met een goede homepagina, pagina voor bootverhuur en een over-ons pagina. We zagen dat het aantal websitebezoekers van organisch verkeer direct begon te stijgen. Ook kwamen we binnen op zoekwoorden waar eerder nog niet op werd gerankt. Toch zagen we nog mogelijkheden voor verbeteringen en extra teksten, bijvoorbeeld specifiek voor ‘sloep verhuur Veerse meer’.

Vervijfvoudiging van het organisch verkeer

Het resultaat? Ruim 5x zoveel bezoekers via organisch verkeer als de periode daarvoor! Door op belangrijke zoekwoorden hoger te komen in de zoekresultaten kwamen er steeds meer bezoekers op de website. Verhuren kan van april tot september en vooral in de zomer is het altijd enorm druk. Dus vooral in de periode van juni tot september is er veel interesse om te varen. Met de juiste pagina’s op het juiste moment is het resultaat duidelijk. In de zomerpiek in augustus zijn we van 1000 bezoekers naar ruim 3000 bezoekers gestegen.

Ook interessant

Oplevering nieuwe website - DELTA Ride for the Roses
Oplevering Website – Maas Afbouw
2 min leestijd

Oplevering Website – Maas Afbouw

Case: Als je al bekend bent met Nederdesign is de keuze voor een nieuwe websitebouwer natuurlijk zo gemaakt. Omdat de klik er al was tussen Nederdesign en Erwin van Maas Afbouw leek de samenwerking onvermijdbaar.

Lees meer
Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo
2 min leestijd

Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo

Case: Stichting PaCo is de personeelsstichting van Elopak in Terneuzen. Jaarlijks organiseren ze meerdere evenementen voor hun deelnemers die steeds goed bezocht worden. Zo goed, dat er voor evenementen meer vraag is dan aanbod.

Lees meer
Bekijk alle berichten