Case

5x meer bezoekers met SEO voor Varen op het Veerse Meer

2 min leestijd

Met een bestaande website kwamen Stefan en Daan van Varen op het Veerse Meer bij ons aan. De huidige website was een Wordpress website waarin het overzicht kwijt was geraakt. Onze suggestie? Een nieuwe website compleet met nieuwe teksten en passende marketing.

5x meer bezoekers met SEO voor Varen op het Veerse Meer

Case informatie

Klant
Varen op het Veerse Meer
Oplevering
jun 2022 - dec 2022
Type
Online marketing

Een goed vindbare website

De wens voor Varen op het Veerse Meer? Een website die goed vindbaar is en duidelijk naar voren komt in Google. Helaas is Varen op het Veerse Meer niet de enige die boten verhuurt om mee te genieten op het Veerse Meer. Een uitdaging voor ons om de juiste zoekwoorden te vinden en hiervoor de juiste teksten te schrijven.

Uitgebreid zoekwoorden onderzoek en goed onderbouwde teksten

De basis voor een goede SEO strategie is een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Ook voor Varen op Veerse Meer zijn we aan de slag gegaan om op verschillende methodes de juiste woorden te vinden. Met deze zoekwoorden hebben we volledig nieuwe teksten gaan geschreven, zonder te kijken naar de oude website teksten. Toen de nieuwe website live ging in juli zagen we direct verschil in de vindbaarheid op Google.

Snel schakelen en bijsturen

De basis van de website stond goed. Met een goede homepagina, pagina voor bootverhuur en een over-ons pagina. We zagen dat het aantal websitebezoekers van organisch verkeer direct begon te stijgen. Ook kwamen we binnen op zoekwoorden waar eerder nog niet op werd gerankt. Toch zagen we nog mogelijkheden voor verbeteringen en extra teksten, bijvoorbeeld specifiek voor ‘sloep verhuur Veerse meer’.

Vervijfvoudiging van het organisch verkeer

Het resultaat? Ruim 5x zoveel bezoekers via organisch verkeer als de periode daarvoor! Door op belangrijke zoekwoorden hoger te komen in de zoekresultaten kwamen er steeds meer bezoekers op de website. Verhuren kan van april tot september en vooral in de zomer is het altijd enorm druk. Dus vooral in de periode van juni tot september is er veel interesse om te varen. Met de juiste pagina’s op het juiste moment is het resultaat duidelijk. In de zomerpiek in augustus zijn we van 1000 bezoekers naar ruim 3000 bezoekers gestegen.

Ook interessant

Oplevering website FestiBO
2 min leestijd

Oplevering website FestiBO

Case: Van BO2 naar FestiBO, met een passende nieuwe website. Dat was de wens van de Juniorkamer Zeeuwsch-Vlaanderen.

Lees meer
Oplevering website Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen
Oplevering – Configurator Zeeland Boten
3 min leestijd

Oplevering – Configurator Zeeland Boten

Case: Zelf je eigen boot samenstellen? Een droom van velen die werkelijkheid kan worden bij Zeeland Boten. Met de configurator kies je de kleur, afwerking en accessoires van jouw boot.

Lees meer
Bekijk alle berichten