Case

Oplevering webshop EM labels

2 min leestijd

EM Labels verkoopt een praktisch product wat iedere webshop zelf ook nodig heeft. Nadat de samenwerking met een andere partij niet soepel verliep is de webshop terecht gekomen bij het team van Nederdesign. 

Oplevering webshop EM labels

Case informatie

Klant
EM Labels
Oplevering
Januari 2023
Type
Website

Aan de slag op basis van een ontwerp

De start van deze webshop liep ietwat anders dan we gewend zijn. Erwin en Menno, 2 broers uit het Brabantse Dongen hadden namelijk eerst een lokale webbouwer gevraagd om de webshop voor hun bedrijf EM Labels te bouwen. Toen die samenwerking niet naar wens verliep kwamen ze via hun vader Robert, die al jarenlang klant is via zijn bedrijf Kortput Trading bij ons uit. De opdracht was simpel: zorg ervoor dat hetgeen tot nu is gerealiseerd gaat werken. Op basis van het ontwerp van de eerste webbouwer hebben we de webshops voor EM Labels gebouwd in het Nederdesign CMS.

Onze aanpak

We zijn dit project gestart met een analyse van de huidige webshop van EM Labels. De opdracht was namelijk duidelijk: zorg ervoor dat hetgeen er nu staat gaat werken. We zagen een webshop met een mooi en functioneel ontwerp. We hebben een inventarisatie gemaakt van de functionaliteiten en dat aangevuld met alles wat mogelijk is in ons CMS. Hieruit kwam een plan om binnen drie weken live te gaan met de nieuwe webshop.

De uitdaging voor ons zat hem in het overnemen van sommige keuzes die gemaakt zijn door het eerste webbureau. Doordat er geen warme overdracht was, hebben we niet op alle vragen antwoord gekregen. Maar in goed overleg met de klant en met onze kennis hebben we het voor elkaar gekregen om de webshop in drie weken gereed te hebben.

Betalen op rekening

Een van de wensen die ze bij EM Labels hebben is betalen op rekening. Geen van onze klanten heeft deze wens eerder gehad, daarom hebben we hem toegevoegd aan het Nederdesign CMS en de webshop van EM Labels. Klanten kunnen een bestelling plaatsen en aangeven dat ze op rekening willen betalen. Na goedkeuring van EM Labels wordt de bestelling samen met de factuur verstuurd. Zo is de klant blij en ons CMS nóg uitgebreider!

De samenwerking

Robert, Erwin en Menno zijn hele betrokken klanten. Elke week hebben we telefonisch contact, regelmatig spreken we fysiek af. Robert belde geregeld om te vragen naar de stand van zaken en wij konden ze altijd bereiken wanneer we iets wilden weten of nodig hadden. Een hele fijne samenwerking, want we doen het tenslotte samen.

Stimuleren van aankopen

EM Labels heeft ervoor gekozen de wekelijkse marketingwerkzaamheden door Nederdesign te laten uitvoeren. Op basis van een interne en externe analyse en een zoekwoordenonderzoek werken we wekelijks aan het vergroten van de naamsbekendheid en het stimuleren van aankopen in de webshop.

Ook interessant

Oplevering nieuwe website - DELTA Ride for the Roses
Oplevering Website – Maas Afbouw
2 min leestijd

Oplevering Website – Maas Afbouw

Case: Als je al bekend bent met Nederdesign is de keuze voor een nieuwe websitebouwer natuurlijk zo gemaakt. Omdat de klik er al was tussen Nederdesign en Erwin van Maas Afbouw leek de samenwerking onvermijdbaar.

Lees meer
Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo
2 min leestijd

Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo

Case: Stichting PaCo is de personeelsstichting van Elopak in Terneuzen. Jaarlijks organiseren ze meerdere evenementen voor hun deelnemers die steeds goed bezocht worden. Zo goed, dat er voor evenementen meer vraag is dan aanbod.

Lees meer
Bekijk alle berichten