Case

Oplevering webshop ABC Akoestiek

2 min leestijd

Begin vorig jaar stelden Robbie en Barbara ons de vraag of we voor hun nieuwe product een nieuwe webshop konden realiseren. Naast hun reclameproductiebedrijf ABC Promotion wilden ze akoestische panelen gaan verkopen. De PET Felt akoestische panelen hebben een geluiddempende werking, zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen, zijn een lust voor het oog en zijn met de gespecialiseerde machines van ABC Promotion op maat te maken. Een nieuw bedrijf was geboren: ABC Akoestiek en dus ging Nederdesign aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website.

Oplevering webshop ABC Akoestiek

Case informatie

Klant
ABC Akoestiek
Oplevering
Januari 2023
Type
Website

Kennismaken met PET Felt panelen

Een nieuw product vraagt om een nieuwe aanpak. Allereerst hebben we ons verdiept in de PET Felt panelen zodat we een goed beeld kregen van het product. Wat zijn de mogelijkheden van de akoestische panelen? Voor wie is dit interessant en is er concurrentie? Toen we een goed beeld hadden zijn we aan de slag gegaan met het ontwerp van de website.

Logo en nieuwe merknaam

Robbie en Barbara hebben zelf het logo ontworpen. Het logo werd ontworpen op basis van het ABC Promotion logo en de kleuren van ABC Promotion. PET Felt akoestische panelen hebben niet direct iets met reclame te maken en daarom hebben we hen geadviseerd een nieuwe merknaam te verzinnen en het niet onder de vlag van ABC Promotion uit te brengen. Dit is ABC Akoestiek geworden. Door het logo erg te laten lijken op dat van ABC Promotion, creëer je herkenbaarheid wat kan helpen in het Zeeuws-Vlaamse.

Gaaf: we mochten het productassortiment uitwerken.

Op basis van de gesprekken met Barbara en Robbie zijn we aan de slag gegaan met het schrijven van de teksten en het uitwerken van het volledige productassortiment.

ABC Akoestiek werkt met hele panelen waaruit ze zelf de tegels en het materiaal snijden. Maatwerk dus en daarom gingen wij aan de slag met het uitwerken van een volledig productassortiment. Heel gaaf om dat te mogen doen.

De beschikbare tegels die je op het website ziet hebben we op basis van de hele panelen gemaakt. We maakten een mal in Photoshop en keken vervolgens hoeveel tegels je uit een paneel krijgt. Op basis hiervan hebben we de prijzen gemaakt die op de website staan. Dus zij stonden echt open voor een samenwerking verder dan enkel de webshop en ‘standaard’ marketing.

Informatieve website en webshop in 1

We brachten de informatieve teksten en het panelen aanbod samen wat resulteerde in de website www.abcakoestiek.nl. Een informatieve website en webshop in 1.

Webshop klaar en dan?

Een nieuw bedrijf, een nieuwe webshop en dan? Wij, de internet profs van Nederdesign mogen ABC Akoestiek online in de markt zetten. We werken aan de naamsbekendheid van ABC Akoestiek onder andere door het toevoegen van content. Daarnaast is een website nooit af en blijven we verbeteringen doorvoeren. Zo denken we dat we de webshop nog sprekender kunnen maken door aan de slag te gaan met het beeldmateriaal. Foto’s maken in de studio of op kantoor zodat de websitebezoeker nog meer beeld krijgt bij de mogelijkheden. Bovendien kan de beeldbank ook gebruikt worden voor Display advertenties en social media berichten. 

Ook interessant

Oplevering Cradle Crops
2 min leestijd

Oplevering Cradle Crops

Case: Olifantengras is het gewas van de toekomst... voor dit gewas wat je 1 keer plant en dan 20 keer kan oogsten mochten wij een nieuwe website maken.

Lees meer
Oplevering – Bottles Next Door
2 min leestijd

Oplevering – Bottles Next Door

Case: Bottles Next Door is een wijnbar in Sas van Gent, waar je in het weekend een gezellige avond kan hebben onder het genot van een hapje en een goed glas wijn. Een ontmoetingsplek in Sas van Gent. Hiervoor moest een passende website komen.

Lees meer
Oplevering Boekingsmodule – Camping Tuinenburg
Bekijk alle berichten