Case

Oplevering: Kaartverkoop MFC De Statie

2 min leestijd

Waar er voorheen bij Multifunctioneel Centrum (MFC) De Statie werd gewerkt met een gastenlijst voor de evenementen, wordt er nu gewerkt met het online ticketsysteem Ticket or Leave it. Een flinke verbetering, aangezien bezoekers voorheen moesten bellen om een kaart te reserveren óf langs moesten komen om een kaart te kopen.

Oplevering: Kaartverkoop MFC De Statie

Case informatie

Klant
MFC De Statie
Oplevering
Maart 2022
Type
Ticket or Leave it

Volop redenen voor een overstap

Het moeten langskomen om een kaart te kopen was een drempel voor veel potentiële bezoekers. Dit was onder andere terug te zien in het aantal verkochte kaarten, de zaal zat zeker niet altijd vol. Daarnaast werkte de gastenlijst vertragend op de avond zelf. De lijst moest afgespeurd worden om de juiste persoon af te strepen. Wanneer diegene nog niet betaald had, moest dat alsnog ter plekke gebeuren. Doordat niet iedereen altijd vooraf betaalde, was er ook een grotere kans dat deze persoon niet kwam opdagen. Kortom: genoeg redenen om over te stappen naar een eenvoudige manier van kaartverkoop.

Allround oplossing kaartverkoop

Deze eenvoudige manier vond het team van MFC De Statie in Ticket or Leave it. Het eigen ticketsysteem van Nederdesign. Ticket or Leave It is een allround oplossing voor de verkoop van toegangskaarten. De flexibele en snel inzetbare toegangscontrole aan de deur zorgt ervoor dat alleen die gasten binnen komen die een geldige toegangskaart hebben. Handig én veilig!

Gebruiksvriendelijk dashboard

Bij De Statie waren ze al bekend met dit ticketsysteem van Nederdesign. Sander Bruggeman van Nederdesign: ‘We gebruiken dit systeem ook voor een toneelvereniging uit Sas van Gent. Zij geven ieder jaar drie voorstellingen in Sas van Gent en via Ticket or Leave it verkopen ze de kaarten voor hun voorstellingen. Hierdoor was het team van De Statie bekend met Ticket or Leave it. Tijdens een demonstratie ontvingen we direct positieve reacties. Zo noemden ze het een gebruiksvriendelijk dashboard, waarin je eigenlijk niks fout kan doen en je snel je weg vindt in de verschillende mogelijkheden.’

Meer kaarten verkocht

Inmiddels is Ticket or Leave it ingericht voor De Statie en kunnen de vrijwilligers via het dashboard zelf voorstellingen aanmaken. Ook kunnen ze het aantal kaarten en het type kaarten instellen. Betalingsprovider Mollie handelt de betalingen af en stort direct het geld op de rekening van De Statie. Dit resulteert in veel minder werk in de kaartverkoop en daarnaast was er bij de eerste voorstelling direct een groter aantal verkochte kaarten!

Een glimlach op ieders gezicht
Het systeem Ticket or Leave it is in 2011 bedacht als sponsoring voor het festival Rock around the Bridge in Sas van Gent. Sindsdien is het steeds verder uitgebreid, doorontwikkeld en gebruiken steeds meer klanten het. Sander: ‘Het is een leuke toevoeging op onze dagelijkse activiteiten voor Nederdesign én we helpen onze klanten om hun gasten een leuke avond uit te bezorgen! Dat geeft ons ook een glimlach op het gezicht.’

Ook interessant

Oplevering nieuwe website - DELTA Ride for the Roses
Oplevering Website – Maas Afbouw
2 min leestijd

Oplevering Website – Maas Afbouw

Case: Als je al bekend bent met Nederdesign is de keuze voor een nieuwe websitebouwer natuurlijk zo gemaakt. Omdat de klik er al was tussen Nederdesign en Erwin van Maas Afbouw leek de samenwerking onvermijdbaar.

Lees meer
Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo
2 min leestijd

Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo

Case: Stichting PaCo is de personeelsstichting van Elopak in Terneuzen. Jaarlijks organiseren ze meerdere evenementen voor hun deelnemers die steeds goed bezocht worden. Zo goed, dat er voor evenementen meer vraag is dan aanbod.

Lees meer
Bekijk alle berichten