Case

Oplevering: DELTA Ride for the Roses

2 min leestijd

Nederdesign heeft samen met Recht door Zee de website van DELTA Ride for the Roses mogen maken. Recht door Zee nam het ontwerp op zich en Nederdesign heeft de website vervolgens gerealiseerd. Een mooie opdracht en een leuke samenwerking voor een prachtig doel.

Oplevering: DELTA Ride for the Roses

Case informatie

Klant
Stichting Ride for the Roses Zeeland
Oplevering
Juli 2021
Type
Webapplicatie

Frisse ideeën

Internet Prof Sander: ‘We begonnen deze opdracht met het doorlezen van de scope. Al snel realiseerden we ons dat deze heel erg was geschreven vanuit de tekortkomingen van het vorige systeem. We hebben geprobeerd hier doorheen te prikken en zijn met een blanco vel begonnen. Want… uiteindelijk draait het om de persoon die fietst. Je hebt meerdere fietstochten en je kunt meedoen met een team. Al snel kwamen we tot de essentie, waardoor we met frisse ideeën een degelijk dashboard konden ontwerpen waarin iedereen zijn weg vindt.’

Vertrouwen in Nederdesign

De website van DELTA Ride for the Roses heeft meerdere doelen, bijvoorbeeld het inschrijven van deelnemers en het werven van vrijwilligers. Maar ook het voorzien van een overzichtelijk dashboard en de mogelijkheid om financiële rapportages uit te draaien. Sander: ‘Het leuke aan deze opdracht was de grootte van het project, gecombineerd met de complexiteit en de bekendheid. Iedereen hier kent de Ride. Om daar, binnen ons vakgebied, onze bijdrage aan te mogen geven maakt mij trots. Er zitten veel technische uitdagingen in om het veilig, goed en snel te realiseren. Dat Nederdesign het vertrouwen heeft gekregen om hiermee aan de slag te gaan, is erg tof!’

Veilig doneren

Deelnemers van DELTA Ride for the Roses kunnen vrienden, familie en bekenden motiveren om geld te doneren voor het goede doel, het KWF. Hiervoor heeft iedere deelnemer een eigen Fundraisersprofiel. Om dit veilig te kunnen doen, is de website voorzien van een SSL-certificaat en worden alle persoonsgegevens versleuteld bewaard in de database. Daarnaast worden er niet meer persoonsgegevens gevraagd dan strikt noodzakelijk. De betaling zelf wordt veilig afgehandeld door een betalingsprovider waar Nederdesign partner mee is.

Financiële rapportage binnen dashboard

Sander licht toe: ‘We hebben voor de Ride een dashboard ontwikkeld waarin, naast een deelnemers- en vrijwilligersoverzicht, ook een financiële rapportage zit. Hierin ziet de organisatie direct welke bedragen ontvangen zijn en om wat voor type betaling het gaat, inschrijfgeld of een donatie. Het geld wordt overgemaakt naar de stichting. Zij maken vervolgens de balans op, mede op basis van onze rapportage, om zo het juiste bedrag over te maken naar het KWF.’ Een ontzettend mooi initiatief om een steentje aan bij te mogen dragen. En… team Nederdesign doet natuurlijk ook mee met de Ride. De fietskleding is al besteld! Dus… trainen en geld inzamelen maar!

Ook interessant

441% conversiestijging door Google Ads voor Steda Housing
2 min leestijd

441% conversiestijging door Google Ads voor Steda Housing

Case: Voor een nieuw startende website is het lastig om vanaf het begin te scoren in de organische zoekresultaten, door de autoriteit van de website. Om je zichtbaarheid direct een boost te geven biedt betaald adverteren een uitkomst!

Lees meer
Oplevering bezoekersregistratie Royal Hotels
4 min leestijd

Oplevering bezoekersregistratie Royal Hotels

Case: Jens Hoogstad van Royal Hotels kwam naar ons toe met de vraag of wij een oplossing hadden voor de bezoekersregistratie van zijn hotelgasten. We zijn aan de slag gegaan met een webapplicatie, zodat bezoekers eenvoudig kunnen inchecken.

Lees meer
Oplevering: Barista op Wielen
3 min leestijd

Oplevering: Barista op Wielen

Case: Gasten op beurzen, evenementen en bruiloften voorzien van een heerlijk bakje koffie en allerlei andere koffiespecialiteiten. Dat is wat opgeleid barista Dylan van Overmeire van Barista op Wielen het liefste doet!

Lees meer
Bekijk alle berichten