Case

Oplevering: DELTA Ride for the Roses

2 min leestijd

Nederdesign heeft samen met Recht door Zee de website van DELTA Ride for the Roses mogen maken. Recht door Zee nam het ontwerp op zich en Nederdesign heeft de website vervolgens gerealiseerd. Een mooie opdracht en een leuke samenwerking voor een prachtig doel.

Oplevering: DELTA Ride for the Roses

Case informatie

Klant
Stichting Ride for the Roses Zeeland
Oplevering
Juli 2021
Type
Webapplicatie

Frisse ideeën

Internet Prof Sander: ‘We begonnen deze opdracht met het doorlezen van de scope. Al snel realiseerden we ons dat deze heel erg was geschreven vanuit de tekortkomingen van het vorige systeem. We hebben geprobeerd hier doorheen te prikken en zijn met een blanco vel begonnen. Want… uiteindelijk draait het om de persoon die fietst. Je hebt meerdere fietstochten en je kunt meedoen met een team. Al snel kwamen we tot de essentie, waardoor we met frisse ideeën een degelijk dashboard konden ontwerpen waarin iedereen zijn weg vindt.’

Vertrouwen in Nederdesign

De website van DELTA Ride for the Roses heeft meerdere doelen, bijvoorbeeld het inschrijven van deelnemers en het werven van vrijwilligers. Maar ook het voorzien van een overzichtelijk dashboard en de mogelijkheid om financiële rapportages uit te draaien. Sander: ‘Het leuke aan deze opdracht was de grootte van het project, gecombineerd met de complexiteit en de bekendheid. Iedereen hier kent de Ride. Om daar, binnen ons vakgebied, onze bijdrage aan te mogen geven maakt mij trots. Er zitten veel technische uitdagingen in om het veilig, goed en snel te realiseren. Dat Nederdesign het vertrouwen heeft gekregen om hiermee aan de slag te gaan, is erg tof!’

Veilig doneren

Deelnemers van DELTA Ride for the Roses kunnen vrienden, familie en bekenden motiveren om geld te doneren voor het goede doel, het KWF. Hiervoor heeft iedere deelnemer een eigen Fundraisersprofiel. Om dit veilig te kunnen doen, is de website voorzien van een SSL-certificaat en worden alle persoonsgegevens versleuteld bewaard in de database. Daarnaast worden er niet meer persoonsgegevens gevraagd dan strikt noodzakelijk. De betaling zelf wordt veilig afgehandeld door een betalingsprovider waar Nederdesign partner mee is.

Financiële rapportage binnen dashboard

Sander licht toe: ‘We hebben voor de Ride een dashboard ontwikkeld waarin, naast een deelnemers- en vrijwilligersoverzicht, ook een financiële rapportage zit. Hierin ziet de organisatie direct welke bedragen ontvangen zijn en om wat voor type betaling het gaat, inschrijfgeld of een donatie. Het geld wordt overgemaakt naar de stichting. Zij maken vervolgens de balans op, mede op basis van onze rapportage, om zo het juiste bedrag over te maken naar het KWF.’ Een ontzettend mooi initiatief om een steentje aan bij te mogen dragen. En… team Nederdesign doet natuurlijk ook mee met de Ride. De fietskleding is al besteld! Dus… trainen en geld inzamelen maar!

Ook interessant

Oplevering nieuwe website - DELTA Ride for the Roses
Oplevering Website – Maas Afbouw
2 min leestijd

Oplevering Website – Maas Afbouw

Case: Als je al bekend bent met Nederdesign is de keuze voor een nieuwe websitebouwer natuurlijk zo gemaakt. Omdat de klik er al was tussen Nederdesign en Erwin van Maas Afbouw leek de samenwerking onvermijdbaar.

Lees meer
Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo
2 min leestijd

Oplevering website & dashboard - Stichting PaCo

Case: Stichting PaCo is de personeelsstichting van Elopak in Terneuzen. Jaarlijks organiseren ze meerdere evenementen voor hun deelnemers die steeds goed bezocht worden. Zo goed, dat er voor evenementen meer vraag is dan aanbod.

Lees meer
Bekijk alle berichten