Case

Oplevering: Recht door Zee

2 min leestijd

Nederdesign werkt wel vaker samen met reclamebureau Recht door Zee, maar deze opdracht was wel heel uniek. Maar… geen uitdaging is ons te gek!

Oplevering: Recht door Zee

Case informatie

Klant
Recht door Zee
Oplevering
November 2015
Type
Website

Rondvliegende drones en dansende octopussen…

Met een zeer korte deadline, de website moest af voor de Contacta in 2015 die vier weken later gehouden werd, hebben we samen met het team van Recht door Zee een topprestatie geleverd en een parallax-website opgeleverd. Het idee en het ontwerp is door Recht door Zee zelf gemaakt, wij hebben de techniek voor onze rekening genomen. Een geanimeerde website vol details, die meebeweegt tijdens het scrollen…

Parallax! Is dat een serie op Netflix?

Nee, al zou het wel een goede titel zijn voor een spannende misdaadserie. Parallax is een techniek om elementen op een website onafhankelijk van elkaar te laten bewegen. Het scrollen op de website triggert nieuwe bewegingen, daarnaast zijn er bewegingen die altijd zichtbaar zijn. Rondvliegende drones, dansende octopussen en de golven van het kanaal van Gent naar Terneuzen. Alles kan bij Recht door Zee en dat moest ook naar voren komen op de website. Voor ons als internetprofs erg leuk om zo’n website te mogen realiseren!

Een realistische uitdaging

De website moest dus binnen vier weken af zijn. Een uitdaging, maar door de goede samenwerking met Recht door Zee ook realistisch! Nederdesign werkt al sinds 2008 samen met Recht door Zee en door de goede afspraken die er gemaakt zijn, weten we wat we aan elkaar hebben. Dat is prettig! Sander vertelt: ‘De verhaallijn vanuit Recht door Zee was snel bekend, waardoor wij ook snel een concept konden voorleggen. Vervolgens zijn we stap voor stap gaan animeren. We zijn pas begonnen met een volgende animatie wanneer de eerste gereed was. Op deze manier konden we de tijd goed in de gaten houden en hadden we steeds een product dat gereed was om online te gaan. Ook konden we doorontwikkelen wanneer er nog tijd over was. Er was immers een gereed product, wat we steeds verder konden uitbreiden.’

Finishing touch

Naast de vele animaties hebben we ook een portfolio met recent werk gerealiseerd. En extra makkelijk: via het Nederdesign CMS kan Recht door Zee zelf nieuwe projecten toevoegen. Ook een koppeling met Facebook voor het weergeven van hun laatste posts mag natuurlijk niet ontbreken. Zo is deze parallax-website helemaal compleet.

Ontdek hoe bijzonder dit reclamebureau is en laat je verrassen door de vele details op de website! Bekijk de website van Recht door Zee hier.

Ook interessant

Oplevering website FestiBO
2 min leestijd

Oplevering website FestiBO

Case: Van BO2 naar FestiBO, met een passende nieuwe website. Dat was de wens van de Juniorkamer Zeeuwsch-Vlaanderen.

Lees meer
Oplevering website Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen
Oplevering – Configurator Zeeland Boten
3 min leestijd

Oplevering – Configurator Zeeland Boten

Case: Zelf je eigen boot samenstellen? Een droom van velen die werkelijkheid kan worden bij Zeeland Boten. Met de configurator kies je de kleur, afwerking en accessoires van jouw boot.

Lees meer
Bekijk alle berichten