Marketing op social media

Dagelijks gebruiken zo’n 13,7 miljoen Nederlanders social media. Daarom is social media de manier om jouw doelgroep te bereiken met creatieve uitingen. Maak jij al optimaal gebruik van social media.

Wat is social media marketing?

Onder social media marketing verstaan we alle social media activiteiten, betaald en onbetaald, die worden ingezet om je bereik op social media te vergroten. Veel ondernemers zien de meerwaarde al in van social media, maar in de dagelijkse werkzaamheden kan het lastig zijn om structureel social media in te zetten. Terwijl dit juist zo belangrijk is om zichtbaar te zijn onder jouw doelgroep.

Wat valt er onder social media marketing?

Wij ondersteunen je graag met jouw social media doelen. We bieden ondersteuning in het volgende.

  • Social media strategie
  • Social media adverteren
  • Social media beheer
  • Social media analyse en advies

Social media strategie opstellen

Hulp nodig met het opstellen van een social media strategie? Door te kijken naar jouw bedrijf, jouw concurrenten en jouw doelgroep stellen we een passende strategie voor je op. Op basis van de doelstelling van je social media pagina’s kijken we naar welke boodschap en welke uitingen passen bij jouw bedrijf.

Social media content strategie

Om structuur aan te brengen in jouw social media aanwezigheid stellen we een content strategie op. Hierin stellen we berichten vast voor komende periode. Wat voor soort inhoud plaatsen we en wanneer.

Social media adverteren

Adverteren op social media is de manier om je doelgroep te bereiken met creatieve advertenties. Waar Google zoeken enkel de mogelijkheid geeft om je bedrijf uit te drukken in tekst kun je op social media alle kanten op. Daarnaast kun je op basis van interesses, leeftijd, locatie en vele andere signalen jouw doelgroep bereiken.

Wat wil jij bereiken met een campagne op social media. Meer zichtbaarheid, merkbekendheid, websitebezoekers of zelfs leads?

Adverteren op facebook en Instagram

De meest bekende en vaakst gebruikte social media kanalen om op te adverteren zijn Facebook en Instagram. Samen gaan we op zoek naar  de juiste doelgroep en laten we jouw bedrijf groeien door social media.

Adverteren op andere social media kanalen

Pinterest, snapchat, twitter, TikTok of andere social media kanalen in gedachten? We helpen je graag met jouw sociale media, welk kanaal ook.

Social media beheer uitbesteden?

Ben je op zoek naar een bureau wat jouw social media kanalen volledig kan beheren? Indien gewenst nemen jouw pagina’s volledig van je over. We zorgen dat er content geplaatst wordt en dat er interactie is met jouw volgers. Zo hoef je zelf niet bezig te zijn met je social media en bereik je toch je doelgroep.

Social media analyse en advies

Ben je benieuwd hoe jouw pagina echt presteert? We kijken graag met je mee en analyseren jouw data. Op basis van de cijfers bekijken we de mogelijkheden voor verbetering. Welke post presteert bijvoorbeeld wel en welke niet. Door inzicht te krijgen in je data kun je jouw social media kanalen verbeteren.

Op zoek naar een social media marketing bureau?

Nederdesign staat klaar om je te helpen met één of meerdere aspecten van jouw social media strategie. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen.