Hoe een webapplicatie je tijd kan besparen

12 juli 20224 minuten leestijd

Tegenwoordig hebben veel mensen standaard tijd te kort, maar is het wel nodig om zo lang met bepaalde taken bezig te zijn? Een webapplicatie kan in sommige gevallen de oplossing zijn en kan je veel werk uit handen nemen. In dit artikel leggen we je uit wat een webapplicatie voor jou kan betekenen en waar je op moet letten.

Tijd besparen met een webapplicatie

Wat je nodig hebt om een webapplicatie te (laten) ontwikkelen, daar hebben we het al eens over gehad, maar heb je er al eens bij stilgestaan wat een webapplicatie precies voor je kan betekenen? Of je nu een eigen bedrijf hebt of in een vereniging zit, er zijn altijd taken die je veel tijd kosten terwijl dat misschien niet eens nodig is. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals het versturen van een e-mail, maar het kunnen ook werkzaamheden zijn die je veel meer tijd kosten. Bijvoorbeeld het inschrijven van een nieuw lid of het op de hoogte stellen van alle aanwezigen van je aankomende evenement. Hoe fijn zou het zijn als zulke taken (grotendeels) geautomatiseerd zouden kunnen worden?

Meer tijd voor de belangrijke dingen

Er bestaat geen lijst van alle dingen die een webapplicatie voor je kunnen beteken; simpelweg omdat iedereen andere behoeften heeft en elke situatie uniek is. Zo kan het automatiseren van een nieuwsbrief voor de één 15 uur per maand besparen, terwijl de ander hier maar 2 uur voor nodig heeft en het automatiseren hiervan helemaal niet zo belangrijk is. Het is dus belangrijk dat je kritisch kijkt naar wat je (herhaaldelijk) moet doen om alles soepel te laten verlopen en creatief nadenkt over hoe dit geautomatiseerd kan worden.

Het kan zomaar zijn dat de vereniging waar je al jaren helpt, zo hard gegroeid is waardoor je iedere week zeker tientallen uren bezig bent om mailtjes te versturen naar leden zich hebben ingeschreven voor jouw aankomende evenement. Een webapplicatie zou jou kunnen helpen om de inschrijvingen te automatiseren en – wanneer er inschrijfgeld nodig is – de betaling hiervan af te handelen. Tot slot kan de webapplicatie een overzicht te maken van alle inschrijvingen die tot nu toe zijn binnengekomen.

Een ander voorbeeld kan zijn dat jouw webshop zo hard groeit en dat je meer overzicht nodig hebt om in kaart te brengen waar de focus op moet liggen. Een webapplicatie kan je helpen inzien waar de meeste vraag naar is op specifieke tijden. Er is zo ontzettend veel mogelijk op technisch gebied, zeker administratief gezien!

In kaart brengen van tijdverslindende taken

Het is dus goed om eens een poosje bij te houden hoeveel tijd je nu werkelijk kwijt bent met verschillende taken en na te denken over creatieve oplossingen om dit te automatiseren. Dit kan je belangrijke inzichten geven over waar de focus zou kunnen liggen en waar je je tijd het beste aan kan spenderen.

Conclusie

Er zijn legio voorbeelden te bedenken in allerlei situaties, maar het belangrijkste is dat je weet welke taken je het beste zou kunnen (laten) automatiseren, zodat je meer tijd overhoudt om de belangrijkste dingen te doen. In bijna elke situatie kan een webapplicatie je veel werk uit handen nemen. Wanneer je voor jouw persoonlijke situatie wil weten hoe een webapplicatie jou kan helpen, of nieuwsgierig bent naar onze creatieve visie over webapplicaties, dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie.

Meer weten over het (laten) ontwikkelen van een webapplicatie?

Sander Bruggeman

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant:

5 tips voor responsief webdesign
2 augustus 20222 minuten leestijd

5 tips voor responsief webdesign

We leven in het tijdperk van mobiele apparaten. Van de 7.8 miljard mensen op de wereld, gebruiken er ruim 4 miljard een mobiele telefoon. Het is dus van groot belang dat jouw website goed leesbaar is op mobiele apparaten.

Lees meer
Video, de koning van content!
26 juli 20222 minuten leestijd

Video, de koning van content!

Dat je steeds meer video’s ziet in marketing is natuurlijk geen toeval. Deze trend van video zien we al een aantal jaar groeien. Zet jij al video in? In dit artikel vertellen we je graag meer over waarom dit zo belangrijk is.

Lees meer
Welke betalingsmethoden kies je voor je website?
20 juli 20224 minuten leestijd

Welke betalingsmethoden kies je voor je website?

Voor veel webshops is iDeal de meest belangrijke betaalmogelijkheid. Dit omdat bijna elke klant met een Nederlandse bankrekening via iDeal kan betalen. Maar welke alternatieven zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

Lees meer