Discovery Ads: ontdek de mogelijkheden van Google Discovery

21 juni 20222 minuten leestijd

Google komt continu met nieuwe ideeën, plaatsen en manieren om te adverteren. Zo werd een aantal jaar geleden ook het Discovery netwerk toegevoegd als optie. Net als zoveel andere relatief nieuwe vormen van marketing, kan het spannend zijn om hiermee te starten. We helpen jou graag op weg.

Google Discovery netwerk

Sinds 2020 is het Discovery netwerk van Google beschikbaar om te adverteren. Nu het een aantal jaren meedraait en alle kinderziekten eruit zijn gehaald, zijn de meeste marketeers overtuigd. Dat is niet voor niks. Op het Discovery netwerk kun je zeer relevante doelgroepen benaderen en de meeste adverteerders zien een hogere klikfrequentie (CTR) dan bij bijvoorbeeld het Display netwerk.

Waar kan ik een Discovery Ad vinden?

Misschien heb je al eens een Discovery advertentie gezien zonder dit door te hebben gehad. De advertenties kunnen worden getoond op 3 verschillende platformen:

  • Google Discover: Dit is een gepersonaliseerde nieuwsfeed die beschikbaar is op mobiel en desktop. Hierbij wordt de inhoud toegespitst op basis van de interesses van de gebruiker.
  • Gmail: Een advertentievorm die lijkt op een e-mail.
  • YouTube: Advertenties op de homepagina van YouTube. Zo kun je profiteren van het enorme gebruik van dit kanaal zonder video in te zetten.

Wie kan ik bereiken op het Discovery netwerk?

De doelgroepen zijn vergelijkbaar met de doelgroepen die je kunt bereiken op Display. Het gaat om zeer relevante groepen, gebaseerd op interesses en aankoopgedrag:

  • Affiniteit/interesse: verschillende onderwerpen die overeenkomen met interesses van een potentiële klant, gebaseerd op het zoekgedrag, websites die zij bezoeken enzovoort.
  • In-market: doelgroepen die op basis van online gedrag laten zien dat zij op zoek zijn naar een bepaald product of een bepaalde dienst.
  • Custom-intent: doelgroepen die jij zelf kunt aanmaken op basis van relevante zoekwoorden.

Daarnaast zijn mogelijkheden op basis van leeftijd, klantenlijsten of gedrag op de website ook mogelijk.

Welke advertenties zijn er mogelijk?

Je kunt kiezen uit twee soorten advertenties: Carrousel Ads en Discovery Ads. Carrousel Ads bieden klanten de mogelijkheden om te scrollen en bijvoorbeeld meerdere producten of subcategorieën te bekijken in dezelfde advertenties. De reguliere advertentie van Discovery Ads is een advertentie die gebruik maakt van verschillende afbeeldingen, koppen en beschrijvingen die jij kunt invullen om zo tot een sterke advertentie te komen.

Waarom Discovery?

  • Google Discovery laat gemiddeld een hogere CTR zien dan bijvoorbeeld Google Display.
  • Je kunt relevante klanten zoeken in een het groot aantal gebruikers van het Discovery netwerk, waaronder YouTube.
  • Maak gebruik van visuele advertenties waarmee potentiële klanten kunnen interacteren.
  • Het is een ideaal kanaal voor het genereren van soft-conversies.

Ontdek het zelf

Ben je niet zeker of Google Discovery bij jouw bedrijf past? Probeer het eens uit, wie weet verbaast het kanaal je. Geen idee waar je moet beginnen? Wij van Nederdesign ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op.

Discovery Ads toepassen in jouw marketingstrategie?

Sander Bruggeman

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant:

5 tips voor responsief webdesign
2 augustus 20222 minuten leestijd

5 tips voor responsief webdesign

We leven in het tijdperk van mobiele apparaten. Van de 7.8 miljard mensen op de wereld, gebruiken er ruim 4 miljard een mobiele telefoon. Het is dus van groot belang dat jouw website goed leesbaar is op mobiele apparaten.

Lees meer
Video, de koning van content!
26 juli 20222 minuten leestijd

Video, de koning van content!

Dat je steeds meer video’s ziet in marketing is natuurlijk geen toeval. Deze trend van video zien we al een aantal jaar groeien. Zet jij al video in? In dit artikel vertellen we je graag meer over waarom dit zo belangrijk is.

Lees meer
Welke betalingsmethoden kies je voor je website?
20 juli 20224 minuten leestijd

Welke betalingsmethoden kies je voor je website?

Voor veel webshops is iDeal de meest belangrijke betaalmogelijkheid. Dit omdat bijna elke klant met een Nederlandse bankrekening via iDeal kan betalen. Maar welke alternatieven zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

Lees meer