Nieuwe Instagram functionaliteiten

1 maart 20224 minuten leestijd

Instagram blijft ons verrassen met nieuwe functies en functionaliteiten. Bijna wekelijks wordt er een nieuwe functie of functionaliteit aangekondigd. Best lastig om op de hoogte te blijven van al deze updates? Wij lichten de nieuwe mogelijkheden graag toe!

Volgorde Instagram tijdlijn

Begin dit jaar kondigde Instagram aan dat er werd getest met de volgorde van de feed. De CEO introduceerde drie nieuwe opties:

  • Home
  • Favorites (favorieten)
  • Following (volgers)

Concreet betekent dit dat je binnenkort zelf de volgorde van berichten op je tijdlijn kunt bepalen. Hierbij heb je de keuze om de huidige tijdlijn te behouden, eerst berichten te zien van je favorieten of een tijdlijn waarin berichten op chronologische volgorde van posten getoond worden. Hieronder lichten we de nieuwe opties kort toe.

Home

Met deze optie zie je de Instagramfeed zoals we die nu kennen. Op basis van je online gedrag bepaalt het Instagram Algoritme welke berichten je te zien krijgt.

Favorieten

Geen bericht meer missen van je favoriete kapper, kledingzaak of restaurant? Voeg deze accounts toe aan je favorietenlijst en stel je tijdlijn in op basis van favorites (favorieten). Alle berichten van je favoriete accounts worden dan vertoond op je tijdlijn.

Volgers (following)

Wanneer je voor de following tijdlijn kiest, worden berichten van de pagina’s die je volgt in volgorde van posten vertoond.

Abonnementen

Een belangrijke update voor videomakers en influencers, is de nieuwe functie van abonnementen die momenteel door Instagram wordt uitgerold voor geselecteerde gebruikers. In de basis komen er drie abonnementsvormen waarbij volgers maandelijks betalen om de exclusieve inhoud van hun favoriete influencer of videomaker te zien. De drie abonnementsvormen zijn;

  • Lives
  • Stories
  • Badges

Lives

In deze abonnementsvorm wordt livecontent enkel vertoond aan de abonnees.

Stories

Verhalen worden gemarkeerd met een paarse ring, zodat abonnees weten dat deze content enkel voor hen gepubliceerd is.

Badges

Abonnees krijgen een paarse badge zodat de makers abonnees kunnen onderscheiden bij berichten en opmerkingen.

Instagram Live Stories

Net als op Facebook is het al een tijdje mogelijk om live te gaan op Instagram: live een video laten zien aan je vrienden/volgers. Hoe het werkt?

Swipe op je Instagram beginscherm naar rechts. Je komt dan in de functie “stories”. Onderaan je scherm staat de livefunctie waarmee je direct live kunt gaan. Volgers ontvangen een melding dat je live gaat en kunnen tijdens je live uitzending berichten en emoticons sturen. Wanneer je geen berichten wilt ontvangen, kun je deze instelling uitschakelen. Anders dan op Facebook kunnen Instagram Live Stories niet worden teruggekeken of opgenomen worden.

Om deze functie nog meer onder de aandacht te brengen, is het nu mogelijk om live stories te scheiden van berichten en verhalen. Wanneer je live gaat kun je jouw verhaal op je profiel vastzetten. Je profiel krijgt een badge en je volgers kunnen ervoor kiezen een melding te ontvangen wanneer je video live is.

Ook meer halen uit social media?

Sander Bruggeman

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant:

5 alternatieven voor image sliders
17 mei 20224 minuten leestijd

5 alternatieven voor image sliders

Een van de vele designtrends wat betreft websites, is het gebruik van sliders op de homepage. Maar werken deze wel zo goed als je verwacht? We leggen het je uit en bieden je alternatieven.

Lees meer
5 tips voor een interactieve website
10 mei 20223 minuten leestijd

5 tips voor een interactieve website

Heeft jouw website wel bezoekers, maar zijn ze binnen no-time weer vertrokken? Met een interactieve website zorg je ervoor dat bezoekers langer op je website blijven. In dit blog geven we je 5 tips om je website interactiever te maken.

Lees meer
Nieuwe webshopregels vanaf 28 mei 2022
3 mei 20224 minuten leestijd

Nieuwe webshopregels vanaf 28 mei 2022

Heb je een webwinkel? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen we je alles over de nieuwe Europese regels die per 28 mei 2022 gelden voor Nederlandse webwinkels. Bijvoorbeeld het verbod op fake-nieuws en eerlijke van-voor-prijzen.

Lees meer