Vergroot je vindbaarheid op LinkedIn

19 oktober 20213 minuten leestijd

Wanneer je actief bent in de B2B markt kan een LinkedIn-account niet ontbreken. Het is een manier om jezelf en je bedrijf onder de aandacht te brengen, je expertise uit te dragen en bovendien is het een groot netwerk van collega-ondernemers en potentiële klanten. Met onderstaande vijf tips maak je de LinkedIn-pagina van jouw bedrijf beter zichtbaar. 

Tip 1: Vertel wat je bedrijf te bieden heeft

LinkedIn biedt jou de mogelijkheid om je bedrijf te omschrijven in 2.000 woorden. Grijp die kans en vul je bedrijfsomschrijving in. Benoem wat jouw bedrijf te bieden heeft en denk hierbij vanuit je klant: waarom bezoekt iemand jouw LinkedIn-bedrijfspagina? Gebruik zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, bijvoorbeeld bierbrouwerij of online marketingbureau Sas van Gent.

Tip 2: Een volledig ingevulde bedrijfspagina

Naast de bedrijfsomschrijving biedt LinkedIn de mogelijkheid om meer bedrijfsinformatie te delen. Denk aan een link naar je website, je telefoonnummer en adres, logo maar ook een slogan en specialismen. Vul de informatie volledig in!

Tip 3: Wees actief

Je LinkedIn-pagina is aangemaakt en de bedrijfsinformatie is volledig ingevuld. En nu? Aan de slag! Zorg ervoor dat je zichtbaar wordt op LinkedIn. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het plaatsen en delen van berichten, door te reageren op berichten van andere LinkedIn-gebruikers of door een actief groepslid te worden.

Tip 4: Ga aan de slag met LinkedIn groepen

Net zoals op Facebook, heb je op LinkedIn groepen. Groepen waarin LinkedIn-gebruikers met dezelfde interesse zitten. Ga actief aan de slag binnen een relevante groep voor jouw bedrijf. Plaats geregeld een bericht en reageer regelmatig op bijdragen van anderen. Zo breng je jezelf en je bedrijf onder de aandacht en bovendien is het een goede manier om je netwerk uit te breiden. Nog geen connectie met iemand die reageert op je bijdrage? Stuur een persoonlijk connectieverzoek.

Tip 5: Check je activiteit score

Je bedrijfsprofiel is volledig ingevuld, je reageert wekelijks op bijdragen van anderen en plaatst zelf ook regelmatig een bericht op je bedrijfsaccount. Toch blijft de business uit. Maak dan eens gebruik van de “Social Selling Index”. De LinkedIn Social Selling Index laat zien hoe jouw profiel presteert op verschillende onderdelen zodat je inzicht krijgt waar jij je activiteit kunt verbeteren. Check nu je activiteitscore: https://www.linkedin.com/sales/ssi

Conclusie

Met deze vijf tips kun je gericht aan de slag om je LinkedIn-account te verbeteren en daarmee je zichtbaarheid te vergroten. Begin dus met je bedrijfsprofiel en investeer tijd in je LinkedIn gebruik. Deel, reageer en maak connecties.

Hulp nodig bij het optimaliseren van je LinkedIn-pagina?

Sander Bruggeman

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant:

Hoe val je tijdens de feestdagen op in mailboxen?
23 november 20213 minuten leestijd

Hoe val je tijdens de feestdagen op in mailboxen?

De afgelopen week heb je waarschijnlijk meer nieuwsbrieven ontvangen dan normaal. En met de feestdagen in het vooruitzicht verandert dat de komende maand ook niet. Hoe valt jouw nieuwsbrief op in de overvolle inbox van de ontvangers? Lees onze 5 tips

Lees meer
Internationaal gaan? 4 aandachtspunten!
16 november 20214 minuten leestijd

Internationaal gaan? 4 aandachtspunten!

Waar moet je op letten wanneer je wil internationaliseren? In dit blog geven we je 4 tips. Zo zorg je ervoor dat je goed gevonden wordt in het buitenland!

Lees meer
Nieuw: de link-sticker in de Instagram Stories
9 november 20213 minuten leestijd

Nieuw: de link-sticker in de Instagram Stories

De swipe-up functie waarmee je een link kon toevoegen aan je Instagram Story is verdwenen. Maar niet getreurd… Er is nu een link-sticker! Wij leggen graag uit hoe je de link-sticker gebruikt in je Instagram Stories.

Lees meer