Haal meer uit jouw Instagramaccount

11 januari 20214 minuten leestijd

Instagram is een geweldige app, niet alleen om jouw volgers up-to-date te houden of om zelf lekker op rond te kijken, maar óók om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. In dit blog geven we je een aantal tips zodat jij aan de slag kan met je eigen Instagrambedrijfsaccount. 

1. Instagram voor bedrijven

Instagram wordt zowel door bedrijven als particulieren gebruikt. Iedereen kan een Instagramaccount aanmaken en berichten plaatsen. Instagram heeft twee soorten profielen; een persoonlijk profiel en een bedrijfsprofiel. Gebruik jij Instagram voor jouw bedrijf? Dan adviseren we een bedrijfsprofiel aan te maken. Het bedrijfsprofiel heeft meer mogelijkheden, zoals het toevoegen van een bedrijfsomschrijving en contactgegevens. Bovendien kun je met een bedrijfsaccount waardevolle statistieken inzien zoals wie je doelgroep is en op welke tijden ze actief zijn.

2. Richt je profiel goed in

Je bedrijfsprofiel is je digitale visitekaartje. Zorg voor een duidelijke bedrijfsfoto, vul je bedrijfsnaam en een bedrijfsomschrijving in. Heb je een website of webshop? Voeg dan de URL en je adres- en contactgegevens in. Ook raden we je aan gebruik te maken van belangrijke zoekwoorden, zodat Instagram ook helpt aan een betere vindbaarheid. Kortom: vul je bedrijfsprofiel volledig in!

3. Gebruik afbeeldingen van goede kwaliteit

Je Instagramfeed is het visitekaartje van je bedrijf. Het is dus heel belangrijk dat de look en feel van je Instagramprofiel, ook wel ‘feed’ genoemd, er netjes uitziet en aansluit bij je bedrijf. Zorg ervoor dat de afbeeldingen een goed beeld geven van jouw product of bedrijf. Gebruik hiervoor kwalitatieve afbeeldingen en video’s die je volgens een bepaald patroon plaatst, zodat je feed een mooi geheel vormt.

4. Word een actieve Instagrammer

Het is wellicht de belangrijkste tip: wees actief op Instagram. De vindbaarheid van jouw Instagram-pagina wordt namelijk bepaald door hoe actief je bent, je positie in het Instagramalgoritme én de betrokkenheid van je volgers.

5. Wees betrokken

Wil je dat mensen jouw bedrijf gaan volgen, reageren op je berichten en je Stories bekijken? Wees dan zelf ook betrokken. Je reageert vanzelfsprekend op je eigen berichten maar like ook de berichten van je volgers, klanten en partners. Feliciteer bijvoorbeeld iemand met zijn verjaardag of jubileum. Of repost een tof bericht van iemand anders als blijk van waardering.

6. Gebruik Instagram Stories

Instagram Stories zijn berichten die 24 uur online blijven staan. Het is de ideale manier om je verhaal op een authentieke en persoonlijke manier te vertellen. Je vindt de Stories bovenaan de newsfeed in de gekleurde cirkels. Door op een gekleurde cirkel te klikken bekijk je een Instagram Story.

Stories zijn dé manier om interactie te creëren met je volgers. Maak een poll of stel een vraag in je Instagram Story. Volgers kunnen erop reageren of een privé bericht sturen. Een bijkomend voordeel van de Instagram Stories is dat je precies kunt zien wie het heeft bekeken.

Een Story blijft dus 24 uur zichtbaar, maar er is een manier om je belangrijke content nog langer te delen met je volgers: voeg je Story toe als hoogtepunt. Dit doe je door op je Story te klikken en op ‘Uitlichten’ te klikken. Vervolgens kun je een nieuw hoogtepunt aanmaken of de content toevoegen aan een bestaand hoogtepunt.

7. Gebruik hashtags

Maak gebruik van #hashtags! Door hashtags te gebruiken bereik je je doelgroep beter en presteert je afbeelding over het algemeen een stuk beter. Plaats de hashtags onder je afbeelding, zodat ze niet direct zichtbaar zijn.

Welke hashtags kun je gebruiken? Gebruik relevante hashtags voor je bedrijf en de content die je plaatst, zoals #onlinemarketing #socialmedia #nederdesign #instagramtips. Claim je eigen bedrijfsnaam hashtag en gebruik deze altijd.

Aan de slag!

Door gebruik te maken van bovenstaande tips optimaliseer je een op vrij eenvoudige manier je Instagramaccount en daarmee de naamsbekendheid van je bedrijf. Dus… aan de slag!

Laat jij je Instagramaccount liever over aan professionals?

Sander Bruggeman

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant:

Rich snippets. Wat zijn het en wat kun je er mee?
28 juni 20223 minuten leestijd

Rich snippets. Wat zijn het en wat kun je er mee?

Wil jij zoveel mogelijk relevante informatie tonen in de Google zoekresultaten? Zorg er dan voor dat je gebruik maakt van het juiste type rich snippets. Rich snippets? We vertellen je er alles over!

Lees meer
Discovery Ads: ontdek de mogelijkheden van Google Discovery
21 juni 20222 minuten leestijd

Discovery Ads: ontdek de mogelijkheden van Google Discovery

Maak jij al gebruik van Google Discovery? Dit kanaal kan ideaal zijn om jou te ondersteunen bij het behalen van jouw marketingdoelstellingen. In dit artikel vertellen we je graag meer over dit kanaal.

Lees meer
6 tips om de snelheid van je website te verbeteren
14 juni 20224 minuten leestijd

6 tips om de snelheid van je website te verbeteren

Is jouw website langzaam, maar weet je niet waar het aan ligt? We vertellen je graag waarom de laadtijd van je website of webapplicatie belangrijk is én hoe je deze kunt verbeteren.

Lees meer