Klant aan het woord - Bankgeheim

10 augustus 20204 minuten leestijd

Als grensdorp had Sas van Gent vroeger veel banken. Deze banken gingen in de loop van de tijd langzaam weg. Zo bleef Sas van Gent achter met veel leegstaande bankgebouwen. In één van deze bankgebouwen heeft Marie-Kristien Hoogstad-Poppe nieuw leven geblazen door er de winkel Bankgeheim in te openen. Verspreid over meerdere jaren heeft Nederdesign bijna alles op online gebied voor hen mogen uitvoeren.

‘Het was altijd mijn droom om een eigen unieke kledingwinkel te openen.’ begint Marie-Kristien. ‘Ik kom zelf echt uit de kledingbranche. Mijn opa was kleermaker en had een eigen herenzaak. Samen met mijn moeder ben ik daar toen op de eerste etage een winkel met damesmode begonnen, ik was toen een jaar of 20. Na een aantal jaar wist ik een eigen pand te bemachtigen, alles gelijkvloers. Dat werd Bankgeheim. Achteraf denk ik: dat had ik 10 jaar eerder moeten doen.

Lokaal ondernemen

Toen ik startte met Bankgeheim heb ik contact gezocht met Nederdesign. Ik ben een enorm voorstander van lokaal ondernemen, daarom wilde ik ook graag de samenwerking aangaan met iemand uit de buurt. Via mijn man, die in de horeca zit, ben ik terechtgekomen bij Nederdesign. En dat zat in Sas van Gent! Ik ben toen met Sander in gesprek gegaan. Ik kan zelf nogal druk zijn, maar hij kan zijn plannen heel netjes en rustig uitleggen.

Goede app met mooie vormgeving

In 2014, toen Bankgeheim net open was, zag ik echt een toekomst in een app voor de winkel. Hierin wilden we onze klanten op de hoogte houden van evenementen en mooie looks. Omdat ik mijn budget moest verdelen hebben we besloten om de app als eerste te doen. De app had een mooie vormgeving en we waren er heel blij mee! Maar het up-to-date houden, was toch te veel werk. Daarom hebben we uiteindelijk besloten om ons te focussen op online marketing.

Een mooie trouwe klant dankzij online marketing

De online marketing… Je bedrijf goed laten zien in zoekmachines. Ik heb hierin geïnvesteerd omdat ik er echt in geloof, maar ik twijfelde soms of het wel genoeg effect had. Totdat er op een gegeven moment een Hollandse dame de winkel in kwam. Zij had op Google gezocht naar bepaalde merken en kwam al snel bij Bankgeheim uit. Deze mevrouw is gericht naar de winkel gekomen, heeft goed gekocht en is nu een mooie trouwe klant bij ons. En op die manier zijn er al meerdere klanten bij ons terecht gekomen. Ik vind het heel belangrijk om aan onze klanten te vragen hoe ze bij Bankgeheim terecht zijn gekomen. Regelmatig zijn we dus gevonden op Google! Daar doen we het voor. Dat vind ik leuk en is voor mij echt een bevestiging dat het werkt. En… dit blijkt ook wel uit de cijfers. Het percentage bezoekers dat via een zoekmachine op onze website komt is met 52% gestegen!

Geen standaard webshop

Ik was van mening dat de combinatie offline en online voor Bankgeheim samen moesten kunnen. Ik wilde meegaan met de tijd. Daarom heeft Nederdesign in de website die ze voor ons hebben gemaakt een webshop geïntegreerd. Met deze webshop willen we vrouwen inspireren. Het is geen standaard webshop, we willen combinaties laten zien, de volledige look. Doordat een collega of ik altijd te zien is op de foto’s, is het voor de klanten persoonlijk en herkenbaar. Wat leuk is, is dat we sinds de lancering van de webshop 80% meer websitebezoekers hebben. En we hebben de laatste tijd al meerdere klanten gehad die een bepaalde look in de webshop hadden gezien, het een leuke combinatie vonden en daardoor gericht naar de winkel kwamen om deze outfit te passen en te kopen. We hebben nu 182% meer behaalde doelen, zoals verkopen, telefoontjes en ingevulde contactformulieren, dan dat we hadden vóórdat we de webshop gelanceerd werd.

Blij met Nederdesign

Online ligt alles nu bij Nederdesign. Dat is een prettig idee, mochten er eens problemen zijn of er moet iets aangepast worden. Ik kan Sander 24/7 bereiken en dat vind ik wel echt heel fijn. Het is een mooi, professioneel bedrijf en ik ben heel blij dat we daarbij zitten. De eerste keren toen ik Sander sprak vond ik hem heel rustig en bescheiden, maar hij heeft zoveel in zijn mars. We zijn ervan geschrokken hoe goed hij is!’

Ook online succes behalen?

Sander Bruggeman

We helpen je graag met het realiseren van jouw online doelstellingen. Neem vandaag contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek!

Neem contact op

Ook interessant:

Klant aan het woord - Bayck
15 september 20205 minuten leestijd

Klant aan het woord - Bayck

Op zoek naar een nieuwe fiets? Neem dan zeker eens een kijkje in de webshop van Bayck. Het bijzondere aan deze realisatie is dat hij snel werd opgeleverd en dat er daarna gestart werd met het doorontwikkelen ervan. Een manier die werkt!

Lees meer
Klant aan het woord - Wooncoach
17 juni 20203 minuten leestijd

Klant aan het woord - Wooncoach

Een klant van het eerste uur… Wooncoach! Nederdesign verzorgt al jaren de online marketing voor het bedrijf, zodat het goed vindbaar is in Google én heeft inmiddels al drie websites voor hen mogen bouwen. Tijd voor een gesprek.

Lees meer
Klant aan het woord - Het Blije Kratje
16 april 20202 minuten leestijd

Klant aan het woord - Het Blije Kratje

Sinds vorig jaar werkt Nederdesign samen met Het Blije Kratje. Het Blije Kratje bezorgt bier en frisdrank bij particulieren en bij bedrijven. Voorheen was deze eenmanszaak gevestigd in Noord-Holland.

Lees meer